A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

OTOGUTTA BORICA FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

OTOGUTTA BORICA FONO VIII. 30 g

30 g

V

757 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Nem bakteriális eredetű külső hallójárat gyulladásra.
Összetétel
Hatóanyagok 1 g termékben
0,02 g Bórsav: enyhe fertőtlenítő.
Egyéb összetevők: 70%-os alkohol.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Csak vényre kapható. Külsőleg. Fülcsepp. Csak ép dobhártyán és legfeljebb 10 napig alkalmazható. Az orvos által megadott használati utasítást minden esetben be kell tartani. Ha az orvos másképp nem rendeli szokásos alkalmazása: a fülcseppet testhőmérsékletre melegítjük. A melegítés a gyógyszer több percig ellenőrzötten 37 °C hőmérsékletű vízfürdőben, vagy kézben illetve hónalj alatt tartásával történhet. Kerüljük az oldat túlmelegítését, ezért más módon (pl. forró csapvízzel) ne melegítsük. Miután a váladékos hallójáratot összesodort vattával kitisztítottuk, a testhőmérsékletű fülcseppből naponta 2- szer 4-5 cseppet kell az oldalfekvésben levő vagy a fejét oldalra hajtó beteg kezelendő fülének külső hallójáratába cseppenteni. A fejet 10 percig változatlan tartásban hagyjuk, majd a fej elfordításával a kezelt fülből a gyógyszerfelesleget kiürítjük. A hallójárat bemeneti részét vattával gondosan megtöröljük, és a hám felmaródásának elkerülése végett zsíros kenőccsel vékonyan bekenjük. Végül a hallójárat bejáratába száraz vattát teszünk; ha ez átitatódik váladékkal, ki kell cserélni. Felbontástól számítva 1 hónapig használható.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Bórsav érzékenység, hámfelmaródás, iodoxuridin egyidejű alkalmazása. Nyílt, nedvedző sebre nem alkalmazható. A dobhártya átszakadása esetén nem alkalmazható. 2 év alatti életkor. Terhesség és szoptatás időszaka.
Figyelmeztetés
Az általános toxikus hatás veszélye miatt kerülendő az előírt adagok túllépése.
Kölcsönhatás
Jodoxuridinnel csapadékot képez.
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről is.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Túlérzékenységi reakció. Hámfosztott területről felszívódva általános toxikus tüneteket okozhat.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.