A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

OTOGUTTA PEROXIDI FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

OTOGUTTA PEROXIDI FONO VIII. 10 g

10 g

VN

106 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Bő váladékképződéssel járó gyulladásos eredetű fülfolyás kezelésére.
Összetétel
Hatóanyagok 1 ml készítményben
0,015 g Hidrogén-peroxid: az elhalt szövettörmeléket roncsolja, a sebet szagtalanítja és tisztítja, a pörköket oldja, a habképződés a véralvadást gyorsítja.
Egyéb összetevők: metil-parahidroxibenzoát, 96%-os etanol, tisztított víz.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Külsőleg. Fülcsepp. Naponta 2-szer 5 cseppet a külső hallójáratba kell becseppenteni. A becseppentés előtt a váladékos hallójáratot enyhe nyomással történő kifecskendezéssel, összesodort vattával meg kell tisztítani. A gyógyszert tartalmazó flakont meleg vízbe mártva meg kell langyosítani, és az oldalfekvésű beteg fülébe kell cseppenteni. Amíg az pezseg, mintegy 5 percig, a beteg a fejtartását ne változtassa. Ezután a hallójáratot vattával gondosan meg kell törölni, és a külső hallójáratba néhány csepp folyékony paraffint kell cseppenteni. A hallójárat bejáratába száraz vattát kell helyezni. A fülkagylót és környékét a rátapadó gennytől langyos vízzel és szappannal meg kell tisztítani. Felbontástól számítva 2 hétig használható fel.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Hidrogén-peroxiddal szembeni érzékenység esetén. Nem javasolt alkalmazása (önmagában) általános fertőzés jeleit (láz, hidegrázás) mutató folyamat esetén.
Figyelmeztetés
Nyálkahártyára, szembe ne kerüljön. Ha a készítmény véletlenül szembe kerül, azonnal ki kell mosni. A készítmény okozta bőrgyulladás fellépése esetén a cseppek alkalmazását azonnal abba kell hagyni.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Az alkalmazást követően átmeneti rövid ideig tartó égő érzés alakulhat ki.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.