A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

OVULUM METRONIDAZOLI FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

OVULUM METRONIDAZOLI FONO VIII. 10x

10x

V

861 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Anaerob baktériumok (csak oxigén hiányában szaporodó) és trichomonas (a hüvelyben élősködő, gyulladást okozó egysejtű) okozta hüvelyfertőzés kezelésére alkalmas hüvelykúp.
Összetétel
Hatóanyagok 1 db hüvelykúpban
0,50 g Metronidazol: anaerob baktériumokra és protozoákra ható antibiotikum.
Egyéb összetevők: tejsav, makrogol 1500, szorbitán-laurát.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Csak vényre adható ki. Erős hatású szert tartalmaz. Az orvos által megadott használati utasítást minden esetben be kell tartani. A szexuális partner egyidejű orális metronidazol kezelését el kell végezni. Gyermekek és serdülők kezelésére nem javasolt. Ha az orvos másképp nem rendeli szokásos adagja: felnőtteknek 10 napon át naponta 1 hüvelykúpot mélyen a hüvelybe helyezni lefekvés előtt.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Metronidazollal vagy más nitroimidazol származékokkal szembeni ismert túlérzékenység, a terhesség első 3 hónapja, szoptatás.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Trichomoniázis kezelése alatt a nemi élet kerülendő. Alkalmazása idején alkohol fogyasztása szigorúan tilos, mivel alkohollal együtt alkalmazva mérgezést okozhat. Csak kellő körültekintéssel, a várható előnyök és kockázatok mérlegelésével alkalmazható a terhesség második és harmadik harmadában. Szoptatás időszakában történő alkalmazás esetén a szoptatást a kezelés idejére és az azt követ 24 órában fel kell függeszteni.
Kölcsönhatás
Alkohollal diszulfiram-szerű reakciót válthat ki.
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről is.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A metronidazollal szemben ismert túlérzékenységi reakció, viszketés, égő érzés a hüvelyben és a kis- és nagyajkakon, valamint hüvelyváladékozás jelentkezhet.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.