A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

PASTA ANTIRHEUMATICA FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

PASTA ANTIRHEUMATICA FONO VIII. 350 g

350 g

VN

1 640 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Rheumatikus fájdalmak enyhítése, pakolásként alkalmazva.
Összetétel
Hatóanyagok 1 g pasztában
0,1 mg Jód: fertőtlenítő, gombaellenes hatású szer.
0,6 mg Eukaliptuszolaj: fertőtlenítő hatású.
0,6 mg Borsosmentaolaj: simaizomgörcsoldó, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, helyileg alkalmazva izgatja a hidegérzékeny receptorokat, ezért hosszan tartó hidegérzést okoz, melyet fájdalomcsökkentő hatás követ.
1,1 mg Metil-szalicilát: fájdalomcsökkentő, gyulladásgátló.
0,7 mg Szalicilsav: a bőr hámrétegét oldó és gombaellenes szer, gyulladásgátló.
Egyéb összetevők: kálium-jodid, 70%-os alkohol, kaolin, talkum, 85%-os glicerin, tisztított víz.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Felhasználhatósági időtartam 1 hónap.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók

Szokásos alkalmazás: a pasztát ujjnyi vastagon kenje fel körben a fájdalmas ízületre és tekerje körbe néhány réteg gézzel. Ezután borítsa be papírvattával, végül rugalmas pólyával (fásli) rögzítse. 12/24 óráig maradhat a pakolás az ízületen. A pakolás eltávolítása után a paszta langyos vízzel könnyen lemosható. Gyulladt ízület esetén a pakolás előtt javasolható az ízület néhány percig tartó, jégzselével történő hűtése.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Hámfelmaródás. Nyílt, nedvedző seben, irritált bőrfelületen nem alkalmazható. A készítmény hatóanyagaival, valamint mentollal vagy a mentacsaládba tartozó növényekkel szembeni ismert túlérzékenység. Pajzsmirigy megbetegedés. Terhesség, szoptatás időszaka, 15 év alatti életkor.
Figyelmeztetés
Szemtől és nyálkahártyáktól távol kell tartani. Hosszú ideig, nagy mennyiségben, kiterjedt testfelületen nem alkalmazható mivel a szalicilsav és a metil-szalicilát a bőrön keresztül gyorsan felszívódhat, és így szisztémás szalicilát mérgezést okozhat. Ha tünetei a gyógyszer használata során nem enyhülnek, vagy rosszabbodnak, orvoshoz kell fordulni.
Kölcsönhatás
Tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét, ha az alábbiakban említett gyógyszerek közül bármelyiket is alkalmazza.
Lítiummal együtt adva a pajzsmirigy elégtelen működését kiváltó hatás növekedhet. A készítményben található szalicil-származékok bőrről felszívódva fokozhatják a véralvadásgátlók hatását. Fényterápia előtt nem alkalmazható.
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről is.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Jódallergia, bőrkiütés. Irritálhat és túlérzékenységi reakciót (bőrreakciók, fejfájás, lassult szívverés, izomremegés, mozgáskordináció zavara) válthat ki.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.