A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Pavlik hám (Sala-Med)

gyógyászati segédeszköz

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

Pavlik hám (Sala-Med) 1 darab

1 darab

V

19 336 Ft

TB támogatás

GYSE normatív

Normatív0612150603

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Általános ismertetés

A csípőficam a mozgásszervek leggyakoribb fejlődési rendellenessége. Ennek gyógyítására jó eredménnyel alkalmazható a Pavlik-féle szíjkengyel. Ez a kezelés sem a gondozottak, sem a gondozók számára nem kellemetlen. A szíjkengyel a csípőket hajlított állapotban tartja, ezen túl azonban minden mozgás szabad.


A segédeszköz felvétele és használata

Használatával kapcsolatban minden esetben be kell tartani az orvosi utasításokat. A Pavlik-féle szíjkengyel első feladását és a csípőízület beállítását a kezelőorvos végzi. A helyes beállítást célszerű a szíjazaton bejelölni. A feladás a csecsemő rugdalózó ruhája fölé, fekvő helyzetben történik. Ügyelni kell arra, hogy a ruházat ne legyen olyan szűk, ami akadályozza a szíjkengyelt funkciója ellátásában.
A szíjazat feladása az alábbiak szerint történik:
- A haránt mellöv a mellbimbók magasságába kerüljön.
- A vállpántokat hátul keresztezve a mellövhöz rögzítjük, hogy ezek biztosítják a mellöv megfelelő helyzetét.
- Ezután felhelyezzük a lábakra, lábszárakra a szíjakat és hozzákapcsoljuk a mellövhöz. Ügyelni kell arra, hogy a térd alatti harántszíj a térdárokba ne vágjon be és a belső középvonalában helyezkedjen el.

Karbantartás, tisztítás
A szíjazatot vízzel mosni nem szabad! Tisztítása semleges hatású mosószeres vízbe mártott és kicsavart ruhadarabbal vagy szivaccsal való áttörléssel – majd szárazra törléssel történik.

Méret: 0 1 2 3