A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Perimed antidecubitus ülőpárna 932 típ. 70 kg felett

gyógyászati segédeszköz

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • 1809420312 - Antidecubitus-párnák kerekesszékekhez
hirdetés

Perimed antidecubitus ülőpárna 932 típ. 70 kg felett 1 darab

1 darab

V

2 273 Ft

TB támogatás

GYSE normatív

Normatív1809420312

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

A PERIMED antidecubitus ülőpárna alapanyaga speciális, egészségügyi célra kifejlesztett, nyitott cellás habosítással előállított lágy polyuretán hab, mely a gyártás során SANITIZED kezelést is kap, mely által antifungális, antibakteriális hatással rendelkezik.
Hatásának lényege az egyenlete nyomáselosztás és a szellőzés.
A speciálisan kifejlesztett mély szinusz profilú gúlák a rájuk nehezedő test benyomódásának hatására a bennük ébredő nyomófeszültséget saját alapjukra osztják le, így a testre ható visszanyomás enyhül és egyenletesebbé válik, ezzel csökkenti az adott ponton ható nyomás erősségét, így megakadályozza a kapillárisok összenyomódását.
Jelentős az egész matracfelületen működő cirkulációs önszellőzés, mivel a gúlák között nagy mennyiségű levegő marad. A test hője 36 fok körüli, a szobalevegő 22 fok körüli, ez a hőmérséklet-különbség elegendő ahhoz, hogy a beteg alatt állandó levegőcirkuláció jöjjön létre így akadályozva meg a test izzadását, Ezt a szellőzést fojthatjuk le nem szellőző ágyneműk, műanyag lepedők használatával, amiken izzad a beteg. Az izzadság feláztatja a bőrt, sérül a savköpenye behatolási kaput képezve a baktériumok számára.
Üléskor a teljes felsőtest súlyát viselő felszín igen kicsiny, a ráható nyomás ezért a többszörösére nő, így rendkívül rövid idő elég a decubitusok kialakulásához. A nagyobb súlyú betegnek ezért fejlesztettük ki a masszívabb "kockázott" ülőfelületű párnát.

A 932 típusú ülőpárna a nagyobb nyomás elosztása érdekében tömörebb anyagból készül 70 kg feletti betegeknek.