A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

PERTICA DITHRANOLI FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

PERTICA DITHRANOLI FONO VIII. 10x

10x

V

15 431 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Pikkelysömör.
Összetétel
Hatóanyagok 1 db rúdban
0,2 g Ditranol: szintetikus kátrányszármazék, pikkelysömör ellenes hatású. Hatásmechanizmusa összetett. A pikkelysömör tüneteiben tartós javulást eredményez.
Egyéb összetevők: fehér viasz, kakaóvaj, natív ricinusolaj.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Csak vényre kapható. Erős hatású szert tartalmaz. Az orvos által megadott használati utasítást minden esetben be kell tartani. Alkalmazási mód: külsőleg. Gyógyszeres rúd. Pikkelysömör gócainak kezelésére. Ha az orvos másképp nem rendeli szokásos adagolása: a készítményt naponta egyszer kell alkalmazni és a felvitelt követő 1 óra múlva le kell mosni.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Ismert túlérzékenységi reakció, a bőr kóros vörös elszíneződése, gennyes, vagy heveny pikkelysömör.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Sérült, gyulladt bőrfelületről a ditranol gyorsan és jelentős mennyiségben felszívódhat, a hajlatokban csak óvatosan alkalmazható. A szemtől távol kell tartani, mivel, súlyos irritációt okozhat. Amennyiben a pikkelysömör súlyosbodik, illetve kiterjedése növekszik, a készítmény használatát fel kell függeszteni és az orvossal fel kell venni a kapcsolatot.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Égető érzés a bőrön, különösen a világos bőrű embereknél érzékenységi reakciók, a bőr gyulladásos reakciója (bőrvörösödés, a bőr hólyagos elváltozása), bőr és hajelszíneződés előfordulhat, ami a kezelés abbahagyása után megszűnik. A fehérvérsejtszám csökkenése.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.