A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

PLANTAGINIS LANCEOLATAE FOLIUM FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

PLANTAGINIS LANCEOLATAE FOLIUM FONO VIII. 50 g

50 g

VN

FoNo VIII.

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Szájnyálkahártya- vagy torokgyulladás és társult száraz köhögés tüneti kezelésére.
Összetétel
Hatóanyagok 14 ml adagban
kb. 2 g Lándzsás útifű levél: nyálkahártya-bevonó, gyulladásgátló, enyhe simaizomgörcsoldó, immunstimuláns, antimikrobás hatású.
Egyéb összetevők: -.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Szájon át történő alkalmazásra: felnőttek, valamint 12 évesnél idősebb gyermekek és serdülők részére 2,0 g (kb. 14 ml) aprított lándzsás útifű levelet 1,5 dl forró vízzel leöntünk, gyakori kevergetés közben 15 percig állni hagyjuk. Leszűrés után elfogyasztjuk. Naponta 2-3 alkalommal.
5-11 éves gyermekek részére az előzőek szerint elkészített teának csupán 2/3-ad részét (9 ml aprított lándzsás útifű levélből készítve) adjuk, naponta legfeljebb 2 alkalommal. A teát mindig frissen készítjük.
3-4 éves gyermekek részére az előzőek szerint elkészített teának csupán 1/3-ad részét (4,5 ml aprított lándzsás útifű levélből készítve) adjuk, naponta legfeljebb 2 alkalommal. A teát mindig frissen készítjük.
Ellenjavallat
Az alábbi esetben Önnél nem alkalmazható a készítmény. Lándzsás útifű levéllel szembeni ismert túlérzékenység.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
3 évesnél fiatalabb gyermekek, valamint terhes és szoptató nők számára nem ajánlott. Ha a tünetek 1 hét alatt nem enyhülnek, vagy súlyosbodnak (pl. nehézlégzés, láz, gennyes köpet lép fel), orvoshoz kell fordulni.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Allergiás reakciók, nem ismert gyakorisággal.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.