A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

PULVIS ALUMINII ET MAGNESII FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

PULVIS ALUMINII ET MAGNESII FONO VIII. 50 g

50 g

VN

1 742 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Gyomorsav túltengés.
Összetétel
Hatóanyagok 1 g porban
0,8 g Alumínium-oxid: a gyomorsavat leköti. A gyomorban a sósavval lassan reagál és oldhatatlan alumínium-klorid keletkezik. Étel jelenléte lassítja ürülését a gyomorból. A bélben a foszfát-ionokat oldhatatlan komplex formájában megköti.
0,2 g Magnézium-oxid: a gyomorsavat leköti.
Egyéb összetevők: -.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
A készítmény legfeljebb 7 napig szedhető orvosi ellenőrzés nélkül. Szokásos alkalmazás: szükség esetén, kb. 2,5-5 ml port 1/2 pohár (1 dl) vízben elkeverve bevenni. Naponta legfeljebb háromszor.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény. Veseelégtelenség, terhesség, szoptatás időszaka. 15 év alatti életkor.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Óvatosan adandó beszűkült vesefunkció esetén a magnézium túlterhelés veszélye miatt. Krónikus vesebetegeknél az alumínium felhalmozódhat, ami csontlágyulást, agyvelő bántalmat, elbutulást, vérszegénységet okozhat.
Kölcsönhatás
Tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét, ha az alábbiakban említett gyógyszerek közül bármelyiket is alkalmazza.
Alumínium-oxid
Csökkenti a tetraciklinek, bifoszfonátok és vaskészítmények felszívódását Más gyógyszerek felszívódását a pH változtatásával befolyásolhatja. A szalicilátok vesén keresztüli kiválasztását fokozza a vizelet lúgosodása miatt. A kinidinekkel történő egyidejű alkalmazásakor a kinidin koncentrációja a vérben jelentősen, a túladagoláshoz hasonló tüneteket kiváltó mértékben megemelkedhet. Az alumínium-oxid és citrátsók egyidejű alkalmazása a vér alumínium-szint megemelkedését okozhatja, kiváltképp vesekárosodásban szenvedő betegeknél. A káros kölcsönhatások elkerülése érdekében az alumínium-oxid tartalmú készítmények és más gyógyszerek bevétele között legalább két óra teljen el.
Magnézium-oxid
A magnézium-oxid az egy időben adott tetraciklinek, bifoszfonátok, vaskészítmények terápiás hatását elszívódásuk akadályozásával csökkenti. A káros kölcsönhatások elkerülése érdekében a magnézium- oxid tartalmú készítmények és más gyógyszerek bevétele között legalább két óra teljen el.
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről is.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Hasmenést vagy székrekedést okozhat. Hypophosphataemia, normál adagok alkalmazása is foszforhiányt, fokozott osteoporozist, csontlágyulást, a vizelettel fokozott kálcium ürítést eredményezhet.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.