A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

PULVIS LACTOSI MONOHYDRICI 75 G FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

PULVIS LACTOSI MONOHYDRICI 75 G FONO VIII. 75 g

75 g

VN

529 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Laktóz intolerancia (laktóz érzékenység) vizsgálat.
Összetétel
Hatóanyagok

Laktóz-monohidrát: a tejben található, glükózból és galaktózból álló tejcukor.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
A laktóz intolerancia - más néven tejcukor érzékenység - egy olyan állapot, amikor a szervezet a tejcukorbontó (laktáz) enzim hiányában nem képes a táplálékkal bevitt tejcukrot (laktóz) megemészteni.
A laktóz oldattal végzett H2 kilégzési tesztvizsgálat alkalmas a laktóz intolerancia igazolására. A vizsgálat elvégzése előtt legalább 6 órás éhezés szükséges.
A vizsgálat szokásos kivitelezése felnőttek esetén
A beteg az első, a vizsgálathoz használt készülékbe történő kilégzést követően éhgyomorra 300 ml vízben feloldott 75 g laktózt elfogyaszt, amelyet követően 120 ill. 180 percen át 20 percenként újabb kilégzéseket végez. A kilélegzett levegő H2-gáz tartalma kerül meghatározásra.
Ellenjavallat
A vizsgálat lázas, hurutos betegség fennállásakor nem végezhető el.
Figyelmeztetés
A vizsgálatot megelőző 12 órában dohányzás, mentolos ételek (pl. rágógumi, cukorka), italok fogyasztása, fogkrémmel történő fogmosás nem megengedett. A vizsgált személy ne fogyasszon tejet és tejterméket a vizsgálatot megelőző napon.
Mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelő orvosát vagy gyógyszerészét.
Enyhe gyomor-bélrendszeri panaszok, puffadás, hányinger.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.