A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

PULVIS MAGNESII ET CALCII FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

PULVIS MAGNESII ET CALCII FONO VIII. 20x

20x

VN

538 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Magnézium- és kalciumhiány kezelésére alkalmazható por.
Összetétel
Hatóanyagok 1 db porban
kb. 60 mg Magnézium, magnézium-citrát formájában: magnéziumpótlás.
kb. 260 mg Kalcium, kalcium-laktát-pentahidrát formájában: kalciumpótlás.
Egyéb összetevők: -.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Magnézium és kalcium pótlására. Felnőtteknek naponta 3-4-szer 1 port 1,5-2 dl vízzel bevenni. 14 éves kor alatt az orvos utasítása szerint alkalmazható.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Vesefunkciós zavarok. Nagyobb mennyiségű kalcium ürítése a vizeletben, fokozott mellékpajzsmirigy- működés, súlyos veseelégtelenség, csontáttétek, a vér kalcium-koncentrációjának kóros emelkedése, az elektrolit-háztartás súlyos zavarai.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Más gyógyszerek felszívódását befolyásolhatja. Vesebetegség, vesekő esetén alkalmazása csak orvosi ellenőrzés mellett történhet. Éhgyomorra bevéve hasmenést okozhat.
Kölcsönhatás
Tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét, ha az alábbiakban említett gyógyszerek közül bármelyiket is alkalmazza.
Tetraciklinek és bifoszfonátok, vas és a fluorid felszívódását mérsékelheti. D-vitamin és tiazidok fokozzák a vér kalcium-koncentráció kóros emelkedésének veszélyét. Szívglikozidok hatását fokozza. Glikokortikoidok, fenitoin, és barbitálok gátolják a kalcium felszívódását. Kalcitonin hatását felfüggeszti. Ciprofloxacin, norfloxacin felszívódását komplexképződés miatt csökkentheti. Digitáliszt szedőknek nem adható (nő a szívritmuszavar veszélye).
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről is.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Vesefunkciós zavarok. Nagyobb mennyiségű kalcium ürítése a vizeletben, fokozott mellékpajzsmirigy- működés, súlyos veseelégtelenség, csontáttétek, a vér kalcium-koncentrációja kórosan megemelkedhet, foszfát-koncentrációja viszont csökkenhet. Az elektrolit-háztartás súlyos zavarai, anyagcserezavar okozta savasodás, különösen veseelégtelenségben és nagyobb dózisok adása esetén.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.