A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

PULVIS TRITICI AMYLI 75 G FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

PULVIS TRITICI AMYLI 75 G FONO VIII. 75 g

75 g

VN

331 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Keményítő tolerancia teszt, a hasnyálmirigy működés vizsgálatához.
Összetétel
Hatóanyagok

Búzakeményítő: búzából nyert poliszacharid.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Az amylum tolerancia teszt (ATT) méri a szervezetbe jutott keményítő (amylum) lebontásához szükséges amiláz enzimet. Az enzim működését a vércukorszint emelkedése jelzi.
A vizsgálat szokásos kivitelezése felnőttek esetén
A vizsgálat két egymást követő napon történik. Az első napon 5 vérvétel történik, az első éhgyomorra, amit egy 75 gramm glükózt tartalmazó oldat elfogyasztása követ, ezután pedig 30, 60, 90 és 120 perc elteltével újabb vérvétel következik a vércukorszint alakulásának követéséhez.
A második napon 4 mintavétel történik: az első szintén éhgyomorra, amit 30 perc eltéréssel 3 további vérvétel követ. Az éhgyomri mintavétel után a vizsgált személynek egy 75 gramm búzakeményítőt tartalmazó szuszpenziót kell elfogyasztania. A 30 percenkénti vérvétel az ennek hatására bekövetkező vércukorszint változását követi.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben a kezelt személynél nem alkalmazható a készítmény.
Glutén érzékenység.
Figyelmeztetés
A vizsgálatot megelőző néhány napban a vizsgálatban résztvevő személynek átlagos fizikai tevékenységet kell végeznie. A vércukorterhelés előtt kiegyensúlyozott, napi legalább 150 g szénhidrátot tartalmazó étkezés javasolt. 18 éves kor alatt a vizsgálathoz használt amylum és glükóz adagját az orvos határozza meg. Terhesség alatt a vizsgálat elvégzése nem ajánlott.
Mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelő orvosát vagy gyógyszerészét.
Enyhe gyomor-bélrendszeri panaszok.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.