A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Raphachol granulátum

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • A - TÁPCSATORNA ÉS ANYAGCSERE
  • A05 - EPE- ÉS MÁJBETEGSÉGEK GYÓGYSZEREI
  • A05A - EPEBETEGSÉGEK GYÓGYSZEREI
hirdetés

Raphachol granulátum 70 g

70 g

VN

090/88

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
A készítmény összetevőinek tulajdonsága, hatása:
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását több évtizedes felhasználói-, népgyógyászati és szakirodalmi adat bizonyítja. A készítmény összetevői (fekete retek, édesköményolaj) epetermelést fokozó hatásuk révén az epepangást megszüntetik, és ezáltal csökken az epekőképződés esélye; javítják az emésztést, megszüntetik/csökkentik a puffadást és a teltségérzetet. Az édesköményolaj részben elfedi a feketeretek erős szagát.
Mi a granulátum hatóanyaga?
1 g granulátum tartalma: 9 mg fekete retek préslé sűrítmény (Raphani sat.succus concentratus), szárazanyagra vonatkoztatva.

Mit tartalmaz még a granulátum?
A granulátum segédanyagai: laktóz, kukoricakeményítő, szacharóz (répacukor), polivinil-pirrolidon, Na-karboxi-metil-amilopectin, keserű édeskömény termésolaj, kolloid szilícium-dioxid.
Mikor ajánlott a granulátum alkalmazása?
Különböző emésztési panaszok; teltségérzet, puffadás okozta tünetek csökkentésére, az epetermelés fokozására és a jobb közérzet biztosítására.
Mikor nem szabad a granulátumot alkalmazni?
Ismert epekövesség, tartós/elhúzódó gyomor-, bélpanaszok fennállásakor. Laktóz és örökletes fruktóz intolerancia valamint glükóz-, galaktóz malabszorció (felszívódási zavar), valamint anetollal szembeni ismert egyéni érzékenység esetén szintén ne szedje a granulátumot.

Mit kell tudnia a granulátum alkalmazása előtt?
Tudnia kell, hogy rendeltetésszerű alkalmazása esetén a készítmény egy adagja 0,12 g laktózt, 0,03 g répacukrot tartalmaz. Amennyiben valamilyen emésztőrendszeri betegségben szenved úgy a granulátum alkalmazását beszélje meg kezelőorvosával.
Szedhetik-e gyermekek a granulátumot?
Igen szedhetik 7 éves kortól az adagolásban előírtak szerint.
Alkalmazható-e a granulátum más gyógyszerekkel együtt?
Erre vonatkozó adatok nem ismert.
Várandósság és szoptatás ideje alatt szedhető-e a granulátum?
Ezen élethelyzetekben a készítmény egyik (édeskömény) összetevőjére vonatkozó javaslat/tiltás egyaránt megtalálható a szakirodalomban, ezért biztonsági okok miatt várandós anyáknak nem javasolt a készítmény alkalmazása.
Hogyan és mikor kell a granulátumot bevenni?
- Felnőtteknek 3x1 adagoló kanállal,
- Gyermekeknek 7-14 éves korban szükség esetén 1 csapott adagoló kanállal,
A granulátum bevétele főétkezések után folyadékkal történjen.

Kiválthat-e kedvezőtlen mellékhatást a granulátum alkalmazása során?
Ez idáig ilyen hatást nem jeleztek. Amennyiben Ön az alkalmazás során kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a granulátum szedését.
Mennyi ideig szedhető a granulátum?
A granulátum szükség szerint szedhető egyszeri alkalommal vagy néhány napon keresztül, de kúraszerű alkalmazása (2 hét) is megengedett. Amennyiben panaszai 2 hét alatt sem szűnnek meg/nem enyhülnek, úgy forduljon orvosához.
Hogyan kell tárolni a granulátumot?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!
Csomagolási egység: 70 g

Nyilvántartási szám
: OGYI-090/1988

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Parma Produkt Kft.
1145 Budapest, Uzsoki u. 36/a