A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

ROWACHOL belsőleges oldatos cseppek

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

összetett: pinene, camphene, cineole, menthol, menthone, borneol

  • A - TÁPCSATORNA ÉS ANYAGCSERE
  • A05 - EPE- ÉS MÁJBETEGSÉGEK GYÓGYSZEREI
  • A05A - EPEBETEGSÉGEK GYÓGYSZEREI
  • A05AX - Az epebetegségek egyéb terápiás készítményei
hirdetés

ROWACHOL belsőleges oldatos cseppek 1x10 ml

1x10 ml

VN

OGYI-T-8559/01

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Milyen betegségek esetén használható és hogyan fejti ki hatását a Rowachol? A Rowachol csepp máj- és epebetegségek (pl. epekő. epegörcs, epehólyag - és epevezeték gyulladás, májgyulladás) kezelésére szolgáló gyógyszerkészítmény.
Milyen hatóanyagokat és segédanyagokat tartalmaz: Hatóanyag: az oldat 1 g-jában: 170,00 mg pinenum (alfa+beta), 50,00 mg camphenium, 20,00 mg cineolum, 320,00 mg mentholum, 60,00 mg menthonum, 50,00 mg borneolum.
Segédanyag: olivaolaj.
Milyen esetekben nem használható? A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység esetén.
Ellenjavallt az epeutak elzáródása okozta sárgaság esetén, máj- és veseelégtelenségben.
Terhesség első harmadában.
Gyermekkorban.
Miről kell feltétlen tájékoztatnia a kezelőorvost a Rowachol szedése előtt? Ha a készítmény bármelyik összetevőjével szemben (különösen a mentol) túlérzékeny.
Szedhet- e egyéb gyógyszert a Rowachollal egyidőben? Kerülendő a Rowachol szedésével egyidejűleg véralvadásgátlók szedése, ismert májkárosodásban, olyan gyógyszerek szedése, melyek a májban bomlanak le, valamint olyan készítményekkel, melyeknél az adag nagyon pontos beállítása szükséges.
A gyógyszer tartós szedése cukorbetegek szénhidrát anyagcseréjét kedvezően befolyásolja, így - egyes esetekben - a cukorbetegség miatt szedett gyógyszerek adagjának csökkentése válhat szükségessé. Ezért cukorbetegek a gyógyszer tartós használatáról tájékoztassák kezelőorvosukat.
Alkalmazható-e terhesség és szoptatás ideje alatt? Bár magzatkárosító hatásról nem számoltak be a Rowachol adása a terhesség első harmadában nem javasolt.
Szoptatás idején alkalmazása nem javasolt.
A terhesség második-harmadik harmadában csak kifejezett orvosi javallatra alkalmazható.
Hogyan kell használni a Rowacholt? Ha az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja felnőtteknek naponta 3-szor 3-5 csepp oldat étkezés előtt fél órával. Epegörcs esetén 20-30 csepp, amely 20 perc múlva megismételhető.
A kezelés idején zsír- és koleszterinszegény étrendet tanácsos tartani.
Milyen nemkívánatos mellékhatások léphetnek fel a Rowachol szedése közben? Borsmenta vagy kámfor íz érzet, mely csökkenthető, ha étkezés előtt fél órával veszi be a cseppet, ritkán gyomorégés.
Mi a teendő, ha elfelejti bevenni a Rowacholt? A következő adagot vegye be a megszokott időpontban, ne vegyen be egyszerre 2 adagot.
Mik a túladagolás tünetei, mi ilyenkor a teendő? Az illóolajok nagy adagban a központi idegrendszer működését gátolják, ami légzési elégtelenséghez, bódultsághoz, a görcskészség fokozódásához vezethet.
Túladagolás esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.
Hogyan kell tárolni a Rowacholt: Szobahőmérsékleten (max. 25 °C -on) tárolandó.
A gyógyszert gyermekek elől gondosan el kell zárni!
A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A szöveg publikálásának dátuma az ema.europa.eu weboldalon: 2002. 09. 04.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!