A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Sala-Med-52 gumiöves kétoldali lágyéksérvkötő (Sala-Med)

gyógyászati segédeszköz

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

Sala-Med-52 gumiöves kétoldali lágyéksérvkötő (Sala-Med) 1 darab

1 darab

V

24 657 Ft

TB támogatás

GYSE normatív

Normatív04120915

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javaslat

Legfőképpen egyenes irányú,ovális, ferde irányú lágyéksérv visszatartására használjuk. Főleg azoknál az idős embereknél, akiknél a műtéti beavatkozás lehetősége valamilyen oknál fogva kizárt!

Alkalmazás

A pelotta hátoldala tépőzárral van ellátva így a pelotta könnyedén elhelyezhető oda, ahová a sérvkaput a legjobban takarja. A gumiöv és a combszalag segítségével a megfelelő szorosságra kell állítani, hogy a sérvkaput elzárja.

Felvétele

Viselete fehérnemű fölé történjen. A felvételnél ügyelni kell arra, hogy a sérvkötő felvétele fekve történjék, a lábak enyhe felhúzásával. Ebben az esetben a sérv visszahúzódik a medencébe, amennyiben nem, úgy egy kis maszszírozással vissza kell helyezni a sérvet. Ezután kell a pelottát ráhelyezni a sérvkapura és bekapcsolni a gumiövet, valamint a combszalagot, majd egyik kezünkkel a pelottát megtartva fel lehet állni. Első ellátottnál nem árt szakember véleményét kikérni a sérvkötő viseléséről! Létezik kétoldali kivitelben is. Ebben az esetben is úgy járunk el, mint az egyoldali lágyék sérvkötő felhelyezésénél.

Tisztítás

Nehezen oldható meg azért javasoljuk a fehérnemű feletti viselést. Amennyiben szükséges úgy csak a gumiövet és a combszalagot lehet kézmeleg vízben körömkefével jól átdörzsölni. Szárítása szobahőmérsékleten.

Méretezés

Jobb-bal, valamint kétoldali. A derékon átlósan mért körfogat cm-ben a sérvkapu irányában.
Így lehet: 80 cm, 85 cm, 90 cm, 95 cm, 100 cm, stb. körfogat méret.