A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

SALVIAE TINCTURA FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

SALVIAE TINCTURA FONO VIII. 25 g

25 g

VN

FoNo VIII.

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Fogíny és a szájnyálkahártya-gyulladás, torokgyulladás kezelésére alkalmazható készítmény.
Összetétel
Hatóanyagok

Orvosi zsálya levél-tinktúra: szájüreg és toroköblögetésre, felsőlégúti fertőzésekben, fogíny- és szájnyálkahártya gyulladás, torokgyulladás esetén.
Egyéb összetevők: alkohol.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Külsőleg. Száj- és toroköblögetésre: 20-30 cseppet 1 pohár vízhez adva. Hígítatlanul az érintett terület ecsetelése. Száj- és toroköblögetésre naponta többször, hígítva alkalmazható. Az érintett terület ecsetelésére naponta egyszer hígítatlanul alkalmazható. Ha a tünetek 7 napos kezelés után nem szűnnek meg, orvoshoz kell fordulni.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Alkalmazása terhesség alatt és a szoptatás időszakában nem ajánlott az illóolaj lehetséges toxicitása miatt. A hatóanyaggal szembeni ismert túlérzékenység.
Figyelmeztetés
Alkoholos készítményekkel és alkoholos italokkal együtt nem alkalmazható.
Lehetséges mellékhatás
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.