A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Sclerovit kapszula

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • A - TÁPCSATORNA ÉS ANYAGCSERE
  • A11 - VITAMINOK
  • A11J - EGYÉB VITAMIN-KÉSZÍTMÉNY KOMBINÁCIÓK
  • A11JA - Vitaminok kombinációi egymással
hirdetés

Sclerovit kapszula 50x

50x

VN

910/03

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szert Ön orvosi felügyelet nélkül alkalmazhatja vitamin pótlás és az érrendszer védelme céljából. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
Hatásra vonatkozó adatok:
Ismereteink szerint a homocisztein és a koleszterin károsítja az ér belső felületét borító endotél sejteket, és elindítják, illetőleg fenntartják az érelmeszesedés folyamatát.
Irodalmi adatok alapján a Sclerovit hatóanyag-komponensei védik az érrendszert az érkárosító hatást kifejtő vegyületekkel - elsősorban a homociszteinnel és a koleszterinnel - szemben.
Mik a hatóanyagok?
100 mg E-vitamin (α-tocopheroli acetas), 5 mg B6-vitamin (pyridoxini hydrochloridum), 0,8 mg folsav (acidum folicum), 20 µg B12-vitamin (cyanocobalaminum), 1 kapszulában
Mit tartalmaz még a készítmény?
A készítmény segédanyagai: mikrokristályos cellulóz, hidegen duzzadó keményítő, magnézium sztearát, hidrofil kolloid szilícium-dioxid.
Kapszulahéj összetevői: titándioxid (E 171), Quinoline yellow(E104), Indigo carmina/E132), zselatin.
Mikor ajánlott a készítmény szedése?
B-vitaminok (B6, B12) és foksavhiányos állapotokban ill. hiány megelőzésére, az érrendszer védelmére azokban a betegségekben és állapotokban, amikor az érrendszer károsodásának veszélye fokozott, pl. magas vérnyomás, cukorbetegség esetén.
Mikor nem szabad a készítményt szedni?
A készítmény nem alkalmazható rosszindulatú daganatos betegedésekben, a vörösvérsejt, illetve hemoglobin kóros növekedése esetén (polyglobuliában).
Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?
Tudnia kell, hogy a készítmény alkalmazhatóságának az Ön esetében van-e ellenjavallata.
Szedhetik-e a készítményt gyermekek-is?
Gyermekek csak 14 éves kor felett szedhetik.
Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel?
Igen, más gyógyszerekkel együtt alkalmazható, azonban a szájon át alkalmazott vaskészítmények, véralvadásgátlók, a vérzsír csökkentő gyógyszerek, és az A- és K-vitamin hatását befolyásolhatja, ezért ezekkel egyidejűleg történő alkalmazása kellő figyelemmel történjen.

Szedhető-e a készítmény a várandósság és szoptatás ideje alatt?
Ezen élethelyzetekben csak szakemberrel (kezelőorvos, gyógyszerész) történt egyeztetés után szedhető.
Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?
Étkezés után vízzel bevenni, minden nap lehetőleg azonos időpontban.

Mi az ajánlott adag?
Napi 1 kapszula.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
Igen ritkán előfordulhat túlérzékenységi reakcióként láz, bőrvörösség, rövidült légzés, bőrviszketés, mellkasi fájdalom, légzési zavarok, izzadás. Jelentős túladagolás hasi fájdalmat, hasmenést, gyengeséget és fáradtságot okozhat.
Mire kell még ügyelni a készítmény szedése során?
Ha a készítmény szedése során az előbbiekben leírt valamelyik nem kívánt (mellék) hatás fellépne, úgy hagyja abba a szedést.
Műtéti beavatkozás előtt 1 héttel hagyjuk abba, és a műtét után még 1 hétig szüneteltessük a készítmény szedését, mert az E-vitamin gátolja a thrombocyta aggregációt, s egyéb véralvadásgátlókkal együtt adva fokozhatja a vérzékenységet, a műtéti kockázatot.
Mennyi ideig szedhető a készítmény?
A készítmény jelenlegi ismereteink szerint folyamatosan alkalmazható. Időszakonként - legalább félévenként - laborvizsgálatokkal kell ellenőriztetni a kezelés eredményét.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
25 °C alatti hőmérsékleten tárolandó.
Gyermekek elől elzárandó
Nyilvántartási szám: OGYI-910/2003
Csomagolási egység: 50 db/doboz
Forgalomba engedély jogosultja: Dr. Debreceni-Naturmed Kft.
7700 Mohács, Szabadság u. 28.