A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Shibu kemény kapszula

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

Shibu kemény kapszula 60x

60x

VN

1020/07

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Betegtájékoztató
Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szert Ön orvosi felügyelet nélkül alkalmazhatja az alább megadott javallatban. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Shibu kapszula
Milyen típusú készítmény a Shibu kapszula?
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok támasztják alá.
A készítmény Shiitake gomba (Lentinus edodes) biológiailag aktív komponensét, az 1,6-β-D glükán szerkezetű lentinánt tartalmazza, melynek specifikus tulajdonsága a makrofágok aktivizálása és ezen keresztül az immunrendszer serkentése. A kísérletek során a lentinánt különösen a gasztro-intesztinális traktus működésének normalizálásában, az immunrendszer regenerálásban találták hatékonynak. Teljesen tisztított formájában a lentinánt intravénás gyógyszerként alkalmazzák.
Mi a Shibu kapszula hatóanyaga?
Kapszulánként:
317 mg Shitake gomba száraz kivonat (Lentinus edodes extr. (10:1): Tritici germini=14:1), 15,8 mg deklarált E-vitamin, 47,6 mg bétakarotin (B-Carotene 10% CWS formájában), 142 µg folsav (Acidum folicum).
.
Milyen anyagokat tartalmaz még a készítmény?
Segédanyagok: búzacsíra, kukoricakeményítő, részlegesen hidrogénezett szójaolaj, all-rac-α-tokoferol, aszkorbil-palmitát, kukoricacsira olaj, szacharóz, povidon.
Kapszulahéj: zselatin.
Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
A szervezet ellenálló képességének fokozására megelőzésképpen, vagy betegségek után a regenerálódás elősegítésére.
Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
A készítményt hatóanyagaival illetve segédanyagaival szembeni egyéni túlérzékenység esetén nem szabad alkalmazni.

Mit kell tudnia a készítmény szedésének megkezdése előtt?
Betegségek utáni regenerálódás elősegítése esetén, ameddig nem térhet vissza a szájon át történő normális étkezésre a Shibu kapszulát ne alkalmazza.

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel egyidejűleg?
Állatkísérletekben vérlemezke aggregáció gátló és antilipidémiás hatását tapasztalták ezért, mint lehetséges kölcsönhatást, erre felhívjuk a figyelmet. A vér viszkozitását csökkentő gyógyszerekkel történő együttes alkalmazása esetén csak fokozott óvatossággal szedhető.
Hogyan és mikor kell a készítményt alkalmazni?
Preventív alkalmazásban fertőzésre hajlamos időszakok előtt 1-2 héttel kezdje el szedni. Regenerálódás elősegítése céljából tartósan, folyamatosan szedje, a tünetek javulásáig. A megfelelő dózis fenntartása érdekében napi egyenletes elosztásban, étkezések előtt ajánlott bevenni. Kritikusabb időszakban napi 1-2 kapszulával növelheti a dózist.
Mi az ajánlott adag? Naponta 2 x 2 kapszula.
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
Javasolt alkalmazási idő maximum 3-4 hónap.
Van-e mellékhatása a készítménynek?
A Shiitake gomba allergén komponensét a SHIBU kapszula nem tartalmazza. Ha bármilyen mellék-hatás jelentkezne, hagyja abba a készítmény szedését, keresse fel orvosát, vagy gyógyszerészét.
Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során?
Ha egy alkalommal több kapszulát vett be a javasoltnál, a további napokon a javasolt adagolással folytassa a kúrát.
Mit kell megfontolni várandós állapot és szoptatás ideje alatt?
A készítmény várandós és szoptatós anyáknál történő biztonságos alkalmazására vonatkozóan nem rendelkezünk elegendő információval, ezért ezen élethelyzetekben a készítmény szedése nem ajánlott.
Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek?
A készítmény gyermekeknél történő biztonságos alkalmazására nem rendelkezünk elegendő információval, ezért szedése e korosztály számára nem ajánlott.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on.
Nyilvántartási szám: OGYI-1020/2007

Csomagolási egység:
60 db kapszula

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Gradiens Termékfejlesztő Kft.
2074 Perbál, Levendula u. 1.