A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Sulfivit Fluid Kénes gyógyfürdő koncentrátum

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

Sulfivit Fluid Kénes gyógyfürdő koncentrátum 500 ml

500 ml

VN

841/01

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Külsőleg!
Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szert Ön orvosi felügyelet nélkül alkalmazhatja az alábbiakban meghatározott reumás mozgásszervi- és bőrgyógyászati betegségek kezelésére. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény harkányi termálvíz-jellegű fürdő készítéséhez. Összetevőinek mozgásszervi és bőrgyógyászati betegségekben kifejtett hatásait szakirodalmi adatok és évszázados tapasztalatok igazolják.
Mik a hatóanyagok?
100 ml készítményben: 9,46 g nátrium (natrium ion), 14,54 g klorid (chloridum ion), 1,55 g kálium (kalium ion), 280-350 mg szulfid (sulfidum ion), 26,2 mg bromid (bromidum ion) és 9,5 mg jodidot (iodidum ion)
Mit tartalmaz még a készítmény?
Segédanyagok: tisztított víz és glicerin
Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
A fürdő alkalmazása ajánlott:
- reumás mozgásszervi megbetegedésekben (kivéve a heveny gyulladásos folyamatokat)
· krónikus ízületi gyulladás, artrózis, krónikus izomfájdalmak
- bőrbetegségekben,
· seborrhoea,
· pikkelysömör (psoriasis) nem friss esetei,
· idült ekcéma
Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
A készítményt nem szabad alkalmazni heveny ízületi gyulladás, pikkelysömör friss, gennyes, hólyagos eseteiben, vékony- és vastagbélgyulladás, heveny májbetegség vagy májműködési zavar esetén, az epeutak heveny betegségeiben, valamint a gümőkór (TBC) aktív szakaszaiban, pajzsmirigy-túlműködés és rosszindulatú daganatos megbetegedések esetén.
Nem alkalmazható a készítmény nagy kiterjedésű bőrsérülés, ismeretlen eredetű bőrbetegségek akut szakaszaiban, súlyos, lázas állapotban és fertőzéses betegségekben.
Óvatosságot igényel a készítmény alkalmazása szív- és érrendszeri keringési elégtelenség fennállásakor (pl.: szívelégtelenség, magas vérnyomás). Ilyen esetben csak a kezelőorvossal történt egyeztetés után alkalmazható.
Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Tudnia kell, hogy a készítmény alkalmazásának van-e az Ön számára ellenjavallata.
Ezüst ékszereit fürdés előtt vegye le, mert a kénes fürdőben azokon fekete bevonat képződik.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek is?
14 éves kor alatti gyermekeknek a kénes fürdő nem ajánlott!

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel?
Nem ismeretes erre vonatkozó adat, de egyidejűleg illetve közvetlenül fürdés után, más külsőleges készítményt ne alkalmazzon! Ne használjon se fürdősampont, se szappant a gyógyfürdőhöz!
Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás ideje alatt?
A készítmény alkalmazása nem ajánlott várandósság és szoptatás ideje alatt.
Hogyan és mikor kell a készítményt alkalmazni?
Melegvizes tisztasági fürdő után öntsön a flakonból 100 ml-t 60 l, 34-36 °C-os fürdővízhez. (A flakon oldalán lévő skála segíti az adagolást.) A fürdés időtartama 15-20 perc. Fürdés után törülközőt ne használjon. Ruha nélkül, levegőn kell megszárítkozni, utána ágynyugalom javasolt. Gondoskodjon a fürdőszoba fürdés ideje alatti szellőzéséről!

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
A fürdőkúra alatt és után felléphetnek fájdalommal járó gócreakciók, melyek a kúra előrehaladtéval enyhülnek. Előfordulhat az ízületek, a bőr vagy a légutak betegségeinek heveny fellobbanása. Ha ezek a tünetek erősödnek illetve nem múlnak el, hagyja abba a fürdőkúrát és kérjen tanácsot kezelőorvosától!
Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során?
A tömény oldat ne kerüljön a bőrre vagy a szembe! Ha ez mégis megtörténne, azonnal mossa le bőséges vízzel és forduljon szakorvoshoz!
A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!
A készítmény kizárólag gyógyfürdő készítésére alkalmazható! Lenyelni nem szabad, mert erős hatású, belsőleg alkalmazva mérgezést okozó anyagokat tartalmaz. Amennyiben ez mégis megtörténne, azonnal forduljon orvoshoz!
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
Évenkénti 10-15 fürdőből álló kúra alkalmazása javasolt.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on, fénytől védve, jól lezárva tárolandó.

Csomagolási egység:
500 ml / flakon.

Felhasználható:
A gyártástól számítva 36 hónapig, felbontás után 1 hónapig.
Nyilvántartási szám: OGYI-841/2001
Gyártó/Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Dr. Debreceni-Naturmed Kft.
7700 Mohács, Szabadság u. 28.