A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

TAMLOSET 40 mg/5 mg tabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

amlodipine , telmisartan

  • C - CARDIOVASCULARIS RENDSZER
  • C09 - A RENIN-ANGIOTENSIN RENDSZERRE HATÓ KÉSZÍTMÉNYEK
  • C09D - ANGIOTENSIN II ANTAGONISTÁK KOMBINÁCIÓI
  • C09DB - Angiotensin II antagonisták és calcium-csatorna blockolók
  • C09DB04 - Telmisartan és amlodipine
hirdetés

TAMLOSET 40 mg/5 mg tabletta 28x OPA/Al/PVC//al buborékcsomagolásban

28x OPA/Al/PVC//al buborékcsomagolásban

V

2 097 Ft

OGYI-T-23157/02

TB támogatás

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Tamloset és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Tamloset tabletta két hatóanyagot tartalmaz, telmizartánt és amlodipint. Mindkét hatóanyag a magas vérnyomás kezelésére szolgál.
- A telmizartán az angiotenzin II-receptor antagonisták csoportjába tartozik. Az angiotenzin II egy, a szervezetben termelődő olyan anyag, amely szűkíti a vérereket és ezzel növeli a vérnyomást. A telmizartán gátolja az angiotenzin II hatását, és ezáltal csökken a vérnyomás.
- Az amlodipin a kalciumcsatorna-blokkolóknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. Az amlodipin megakadályozza, hogy a kalcium bejusson az erek falába, ami meggátolja az erek szűkülését, így az amlodipin is csökkenti a vérnyomást.
Ez azt jelenti, hogy mindkét hatóanyag együtt segít megakadályozni a vérerek szűkülését. Ennek eredményeképpen a vérerek ellazulnak, és a vérnyomás csökken.

A Tamloset a magas vérnyomás (hipertónia) kezelésére szolgál azoknál a felnőtt betegeknél, akik már szednek telmizartánt és amlodipint külön tablettában, a két gyógyszer külön-külön szedése helyett.


2. Tudnivalók a Tamloset szedése előtt

Ne szedje a Tamloset tablettát:
- ha allergiás a telmizartánra, az amlodipinre, egyéb kalciumcsatorna-blokkolóra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- ha több mint 3 hónapos terhes (korai terhességben is jobb elkerülni a Tamloset alkalmazását - lásd a terhességre vonatkozó fejezetet.);
- ha súlyos májbetegsége, például epepangása vagy epeúti elzáródása van (epeelfolyási zavar a májból és az epehólyagból) vagy egyéb súlyos májbetegsége van;
- ha cukorbetegségben szenved vagy károsodott a veseműködése és aliszkirén hatóanyag tartalmú vérnyomáscsökkentő gyógyszert kap;
- ha Önnek súlyosan alacsony a vérnyomása (hipotónia);
- ha Önnél a bal szívfélből a vér kiáramlása akadályozott pl. aortabillentyű-szűkülete van (aortasztenózis), vagy ha Önnél olyan állapot alakul ki, melyben a szív nem képes elég vért biztosítani a szervezet ellátására (úgynevezett kardiogén sokk);
- ha Ön szívroham után kialakult szívelégtelenségben szenved.

Ha az imént felsoroltak bármelyike érvényes Önre, a Tamloset szedése előtt forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
Beszéljen kezelőorvosával, ha a következő állapotok vagy betegségek bármelyikében szenved, vagy korábban szenvedett:
- vesebetegség vagy veseátültetés;
- a veseverőér szűkülete egyik vagy mindkét vesében (artéria renális sztenózis);
- májbetegség;
- szívbetegség;
- emelkedett aldoszteronszint (ami víz- és sóvisszatartáshoz vezet a szervezetben, különböző ásványi anyagok egyensúlyzavarával a vérben);
- alacsony vérnyomás (hipotónia), ami kiszáradás (a test víztartalmának túlzott mértékű csökkenése) vagy vízhajtó-kezelés következtében kialakult sóhiány, alacsony sótartalmú diéta esetén, valamint hasmenést vagy hányást követően fordulhat elő;
- emelkedett káliumszint a vérben;
- cukorbetegség;
- közelmúltban bekövetkezett szívroham;
- szívelégtelenség;
- súlyosan magas vérnyomás (hipertóniás krízis);
- amennyiben Ön időskorú, és gyógyszeradagját emelni kell.

A Tamloset szedése előtt beszéljen kezelőorvosával:
- ha digoxint szed;
- ha Ön a következő, magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerek bármelyikét szedi:
-- ACE-gátlók (például enalapril, lizinopril, ramipril), különösen akkor, ha cukorbetegséggel összefüggő vesebetegségben szenved;
-- aliszkirén.
Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizheti az Ön veseműködését, vérnyomását és az elektrolit szinteket (pl. kálium) a vérben.
Lásd még a "Ne szedje a Tamloset tablettát" pontban szereplő információkat.

Feltétlenül közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy teherbe eshet. A Tamloset alkalmazása nem ajánlott a terhesség korai szakaszában és 3 hónaposnál idősebb terhesség esetén tilos szedni, mivel súlyosan károsíthatja a magzatot, ha ebben az időszakban szedik (lásd a terhességre vonatkozó fejezetet).

Műtét vagy érzéstelenítés esetén tájékoztassa az orvost, hogy Ön Tamlosetet szed.

A Tamloset vérnyomáscsökkentő hatása fekete bőrű betegeknél gyengébb lehet.

Gyermekek és serdülők
A Tamloset alkalmazása 18 év alatti gyermekeknél és serdülőknél nem javasolt.

Egyéb gyógyszerek és a Tamloset
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Előfordulhat, hogy a kezelőorvosnak meg kell változtatnia ezeknek a gyógyszereknek az adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket tehet. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy valamelyik gyógyszer szedését abba kell hagynia.

Ez különösen az alább felsorolt gyógyszerekre vonatkozik, ha a Tamloset tablettával egyidejűleg szedik:

- Lítium tartalmú gyógyszerek, amelyeket a depresszió bizonyos típusainak a kezelésére használnak.
- Olyan gyógyszerek, amelyek emelhetik a vér káliumszintjét, mint például a káliumot tartalmazó sópótlók, káliummegtakarító vízhajtók, ACE-inhibítorok, angiotenzin II-receptor antagonisták, NSAID-ok (nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek, pl. acetilszalicilsav, ibuprofén), heparin, immunszuppresszív szerek (pl. ciklosporin, takrolimusz), valamint a trimetoprim nevű antibiotikum.
- A vízhajtók, különösen a Tamlosettel együtt, nagy dózisban alkalmazva, a test víztartalmának túlzott mértékű csökkenését, és alacsony vérnyomást (hipotónia) okozhatnak.
- Ha Ön ACE-gátlót vagy aliszkirént szed (lásd még a "Ne szedje a Tamloset tablettát" és a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" pontok alatti információt).
- Digoxin.
- Ketokonazol, itrakonazol (gombaellenes készítmények).
- Ritonavir, indinavir, nelfinavir (a HIV vírus (emberi immunhiányt okozó vírus) kezelésére használt úgynevezett proteázgátlók).
- Rifampicin, eritromicin, klaritromicin (antibiotikumok).
- Közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum - gyógynövény készítmény).
- Verapamil, diltiazem (szívgyógyszerek).
- Dantrolén (súlyos hőháztartás-zavar esetén alkalmazott gyógyszer).
- Takrolimusz, szirolimusz, temszirolimusz és everolimusz (gyógyszerek, amelyek megváltoztatják az immunrendszer működését).
- Szimvasztatin (koleszterinszint-csökkentő).
- Ciklosporin (úgynevezett immunszupresszáns).

A Tamloset hatása csökkenhet, ha Ön NSAID-ot (nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert, pl. acetilszalicilsavat vagy ibuprofént) vagy kortikoszteroidot is szed.

A Tamloset fokozhatja az egyéb, magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerek vagy vérnyomáscsökkentő hatású gyógyszerek (pl. baklofén, amifosztin) vérnyomáscsökkentő hatását. Továbbá az alacsony vérnyomást súlyosbíthatják az alkohol, barbiturátok, narkotikumok vagy antidepresszánsok. Ezt felálláskor jelentkező szédülés formájában észlelheti. Meg kell beszélnie kezelőorvosával, hogy szükség van-e az egyéb gyógyszerek dózisának módosítására a Tamloset szedése alatt.

A Tamloset egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal
A Tamloset szedése alatt nem szabad grépfrútlevet és grépfrútot fogyasztani. Ennek oka, hogy a grépfrút és a grépfrútlé néhány betegnél az amlodipin hatóanyag vérszintjének emelkedéséhez vezethet és fokozhatja a Tamloset vérnyomáscsökkentő hatását.

Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség
Feltétlenül közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes vagy teherbe eshet. Kezelőorvosa valószínűleg azt fogja javasolni, hogy hagyja abba a Tamloset szedését, mielőtt teherbe esne, vagy amint megtudja, hogy terhes, és a Tamloset helyett egyéb gyógyszer szedését fogja ajánlani Önnek. A Tamloset alkalmazása nem ajánlott a terhesség korai szakaszában, és 3 hónaposnál idősebb terhesség esetén tilos szedni, mivel súlyosan károsíthatja a magzatot, ha azt a terhesség harmadik hónapja után szedik.

Szoptatás
Az amlodipin kis mennyiségben igazoltan átjut az anyatejbe. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha szoptat, vagy szoptatni kezd. A Tamloset szedése nem javasolt azoknak az anyáknak, akik szoptatnak, és orvosa más kezelést választhat, amennyiben Ön szoptatni szeretne, különösen akkor, ha gyermeke újszülött vagy koraszülött.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Tamloset befolyásolhatja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. A kezelés alatt jelentkező hányinger, szédülés, fáradtság vagy fejfájás esetén ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket, azonnal keresse fel kezelőorvosát.

A Tamloset laktózt, szorbitot és nátriumot tartalmaz
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

A Tamloset 40 mg/5 mg és 40 mg/10 mg tabletta 146,54 mg szorbitot tartalmaz tablettánként, ami megfelel 2,09 mg/ttkg/nap-nak 70 kg testtömeg esetén.
A Tamloset 80 mg/5 mg és 80 mg/10 mg tabletta 293,08 mg szorbitot tartalmaz tablettánként, ami megfelel 4,19 mg/ttkg/nap-nak 70 kg testtömeg esetén.
A szorbit fruktózforrás. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette, hogy Ön (vagy gyermeke) bizonyos cukrokra érzékeny, vagy az örökletes fruktózintoleranciának nevezett ritka genetikai betegséget állapították meg Önnél (vagy gyermekénél), amely során szervezete nem tudja lebontani a fruktózt, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt Ön (vagy gyermeke) bevenné vagy Önnél (vagy gyermekénél) alkalmaznák ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz tablettánként, azaz gyakorlatilag "nátriummentes".


3. Hogyan kell szedni a Tamloset tablettát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A Tamloset ajánlott adagja naponta egy tabletta.

A Tamloset tabletta étellel vagy anélkül is bevehető. A Tamloset tablettát egy kevés vízzel kell bevenni.
Próbálja meg a tablettát minden nap ugyanabban az időben bevenni. Ne vegye be a tablettát grépfrútlével.

Fontos, hogy minden nap bevegye a tablettát, amíg kezelőorvosa nem ad más utasítást.

Ha az előírtnál több Tamloset tablettát vett be
Ha véletlenül több tablettát vett be, azonnal forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez, vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.
Túl sok tabletta bevétele egyszerre alacsony vagy akár veszélyesen alacsony vérnyomást eredményezhet. Szédülés, szédelgés, ájulás vagy gyengeség jelentkezhet. Súlyos vérnyomásesés esetén sokk is előfordulhat. Bőrét hidegnek és nyirkosnak érezheti, valamint elveszítheti eszméletét.
Folyadékfelhalmozódás alakulhat ki a tüdejében (tüdőödéma), ami nehézlégzést okozhat. Ez a gyógyszer bevétele után akár 24-48 órával is kialakulhat.

Ha elfelejtette bevenni a Tamloset tablettát
Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut, és a továbbiakban szedje a gyógyszert a szokásos módon. Ha egyik nap nem vette be a tablettát, a következő napon a szokásos adagot kell bevennie. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Néhány mellékhatás súlyos lehet és azonnali orvosi kezelést igényelhet:
Azonnal forduljon kezelőorvosához, ha az alábbi tünetek valamelyikét észleli:
- Szepszis* (gyakran "vérmérgezés"-nek nevezett, a szervezet egészét érintő súlyos fertőzés, ami a szervezet egészére kiterjedő gyulladásos válaszreakcióval jár).
- Hirtelen fellépő nehézlégzés, mellkasi fájdalom, légszomj vagy légzési nehézség.
- A szemhéjak, az arc vagy az ajkak feldagadása.
- A nyelv és a torok feldagadása, amely nagymértékű légzési nehézséget okoz.
- Súlyos bőrreakciók beleértve a bőrkiütést, csalánkiütést, az egész testen jelentkező bőrpírt, súlyos viszketést, hólyagosodást, hámlást, a bőr feldagadását és a nyálhártya-gyulladást (Stevens-Johnson-szindróma, toxikus epidermális nekrolízis) vagy más allergiás reakciókat.
- Szívroham, rendszertelen szívverés.
- Hasnyálmirigy-gyulladás, amely súlyos hasi- és hátfájdalmat és nagymértékű rosszullétet idézhet elő.

A TELMIZARTÁN lehetséges mellékhatásai:

Nem gyakori mellékhatások (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Húgyúti fertőzések, felső légúti fertőzések (pl. torokfájás, melléküreg-gyulladás, gyakori megfázás).
- A vörösvértestek számának csökkenése (anémia).
- Magas káliumszint.
- Szomorúság (depresszió).
- Elalvási nehézség, ájulás.
- Forgó jellegű szédülés (vertigó).
- Alacsony pulzusszám (bradikardia).
- Alacsony vérnyomás (hipotónia).
- Megszédülés felálláskor (ortosztatikus hipotónia).
- Légszomj, köhögés.
- Hasi fájdalom, hasmenés, kellemetlen hasi érzés, puffadás, hányás.
- Viszketés, fokozott verejtékezés, gyógyszerkiütés.
- Hátfájás, izomgörcs, izomfájdalom (mialgia).
- A veseműködés károsodása, beleértve a heveny veseelégtelenséget.
- Mellkasi fájdalom, gyengeség érzés.
- Emelkedett kreatininszint a vérben.

Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Szepszis* (gyakran "vérmérgezés"-nek nevezett súlyos fertőzés által a szervezet egészére kiterjedő gyulladásos válaszreakció, amely akár halálhoz is vezethet).
- Bizonyos fehérvérsejtek számának emelkedése (eozinofília), alacsony vérlemezkeszám (trombocitopénia).
- Súlyos allergiás reakció (anafilaxiás reakció), allergiás reakció (pl. bőrkiütés, viszketés, légzési nehézség, ziháló légzés, az arc duzzadása vagy alacsony vérnyomás).
- Alacsony vércukorszint (cukorbetegeknél).
- Szorongás, aluszékonyság.
- Látásromlás.
- Szapora szívverés (tahikardia).
- Szájszárazság, gyomorpanasz, az ízérzés zavara (diszgeúzia).
- Kóros májműködés (valószínűsíthető, hogy japán betegeknél gyakrabban jelentkezik ez a mellékhatás).
- A bőr vagy a nyálkahártyák hirtelen fellépő duzzanata, ami akár halálos kimenetelű is lehet (angioödéma, akár halálos kimenetellel is), ekcéma (egy bőrbetegség), a bőr kivörösödése, csalánkiütés (urtikária), súlyos gyógyszerkiütés.
- Ízületi fájdalom (artralgia), végtagfájdalom, ínfájdalom.
- Influenza-szerű betegség.
- Csökkent hemoglobinszint (egy vérfehérje), emelkedett húgysavszint, emelkedett májenzim- vagy kreatin-foszfokináz- (CPK)-szint a vérben.

Nagyon ritka mellékhatás (10 000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
- A tüdő szöveteinek egyre súlyosbodó hegesedése (intersticiális tüdőbetegség)**.

*A jelenség véletlen vagy egy ez idáig ismeretlen mechanizmus következménye is lehetett.

**A gyógyszer forgalomba hozatalát követően a telmizartán szedésével időbeli összefüggésben a tüdő szöveteinek hegesedését jelentették, de ok-okozati kapcsolatot nem igazoltak.

Az AMLODIPIN lehetséges mellékhatásai:

A következő nagyon gyakori mellékhatást jelentették. Ha bármelyik előfordul Önnél és egy hétnél tovább tart, keresse fel kezelőorvosát.

Nagyon gyakori mellékhatás (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet):
- Bokaduzzanat (ödéma).

A következő gyakori mellékhatásokat jelentették. Ha bármelyik előfordul Önnél és egy hétnél tovább tart, keresse fel kezelőorvosát.

Gyakori mellékhatások (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Fejfájás, szédülés, aluszékonyság (különösen a kezelés kezdetén).
- Szívdobogásérzés (szabálytalan szívverés), az arc kipirulása.
- Hasi fájdalom, hányinger.
- Megváltozott székelési szokások, hasmenés, székrekedés, emésztési zavarok.
- Fáradékonyság, gyengeség.
- Látászavarok, kettőslátás.
- Izomgörcsök.

Az alábbi felsorolás tartalmazza a többi jelentett mellékhatást. Ha bármelyik ezek közül súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Nem gyakori mellékhatások (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Hangulati változások, szorongás, depresszió, álmatlanság.
- Remegés, az ízérzés zavara, eszméletvesztés.
- Csökkent tapintási érzékenység a végtagokban; fájdalomérzet elvesztése.
- Fülcsengés.
- Alacsony vérnyomás.
- Tüsszögés/orrfolyás az orrnyálkahártya gyulladása miatt (rinitisz).
- Köhögés.
- Szájszárazság, hányás.
- Hajhullás, fokozott verejtékezés, viszketés, bevérzések a bőrön, a bőr elszíneződése.
- Vizeletürítési zavarok, éjszakai vizeletürítés, gyakoribb vizeletürítés.
- Fájdalom, rossz közérzet.
- Ízületi vagy izomfájdalom, hátfájás.
- Testtömeggyarapodás, illetve -csökkenés.

Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Zavartság.

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Csökkent fehérvérsejtszám, csökkent vérlemezkeszám, ami szokatlan zúzódásokat, vérzékenységet okozhat (vörösvértest károsodás).
- Emelkedett vércukorszint (hiperglikémia).
- Megváltozott érzékelés, ami gyengeséget, bizsergést vagy zsibbadást okozhat.
- Ínyduzzanat.
- Felfúvódás (gasztritisz).
- Megváltozott májműködés, májgyulladás (hepatitisz), sárgaság, májenzim-emelkedés, ami befolyásolhatja néhány orvosi vizsgálat eredményét.
- Fokozott izomfeszülés.
- Érgyulladás, gyakran bőrkiütéssel.
- Fényérzékenység.

Nem ismert gyakoriságú mellékhatás (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- Remegés, merev testtartás, maszkszerű arc, lassú mozdulatok és csoszogó, kiegyensúlyozatlan járás.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Tamloset tablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A buborékcsomagoláson és a dobozon feltüntetett lejárati idő után (EXP) ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Tamloset?
- A készítmény hatóanyagai a telmizartán és az amlodipin.
Tamloset 40 mg/5 mg tabletta
40 mg telmizartánt és 5 mg amlodipint (amlodipin-bezilát formájában) tartalmaz tablettánként.
Tamloset 40 mg/10 mg tabletta
40 mg telmizartánt és 10 mg amlodipint (amlodipin-bezilát formájában) tartalmaz tablettánként.
Tamloset 80 mg/5 mg tabletta
80 mg telmizartánt és 5 mg amlodipint (amlodipin-bezilát formájában) tartalmaz tablettánként.
Tamloset 80 mg/10 mg tabletta
80 mg telmizartánt és 10 mg amlodipint (amlodipin-bezilát formájában) tartalmaz tablettánként.
- Egyéb összetevők (segédanyagok): nátrium-hidroxid, povidon K30, meglumin, laktóz-monohidrát (lásd 2. pont "A Tamloset laktózt, szorbitot és nátriumot tartalmaz"), szorbit, sárga vas-oxid (E172), magnézium-sztearát (E470b), nátrium-sztearil-fumarát, mannit, vízmentes kolloid szilícium-dioxid és sztearinsav.

Milyen a Tamloset külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Tamloset 40 mg/5 mg tabletta: ovális, mindkét oldalán enyhén domború, kétrétegű tabletta. Az egyik oldala barnássárga, márványozott felületű. A tabletta másik oldala fehér vagy csaknem fehér, K3 jelöléssel ellátott. A tabletta méretei: 16 mm × 8,5 mm.
Tamloset 40 mg/10 mg tabletta: ovális, mindkét oldalán enyhén domború, kétrétegű tabletta. Az egyik oldala barnássárga, márványozott felületű. A tabletta másik oldala fehér vagy csaknem fehér, K2 jelöléssel ellátott. A tabletta méretei: 16 mm × 8,5 mm.
Tamloset 80 mg/5 mg tabletta: ovális, mindkét oldalán enyhén domború, kétrétegű tabletta. Az egyik oldala barnássárga, márványozott felületű. A tabletta másik oldala fehér vagy csaknem fehér. A tabletta méretei: 18 mm × 9 mm.
Tamloset 80 mg/10 mg tabletta: ovális, mindkét oldalán enyhén domború, kétrétegű tabletta. Az egyik oldala barnássárga, márványozott felületű. A tabletta másik oldala fehér vagy csaknem fehér, K1 jelöléssel ellátott. A tabletta méretei: 18 mm × 9 mm.

A Tamloset 14 db, 28 db, 30 db, 56 db, 60 db, 84 db, 90 db, 98 db vagy 100 db tablettát tartalmazó buborékcsomagolásban és dobozban kapható.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2022. 08. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!