A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

URTICAE RADIX FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

URTICAE RADIX FONO VIII. 50 g

50 g

VN

FoNo VIII.

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
A jóindulatú prosztata túltengés által a húgyúti traktus alsó részében okozott tünetek enyhítése, ha a súlyos kóroki tényezőket az orvos kizárta.
Összetétel
Hatóanyagok 12 ml adagban
1,5 g Csalángyökér: enyhíti a jóindulatú prosztata túltengés tüneteit, vizelethajtó.
Egyéb összetevők: -.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
1,5 g (kb. 12 ml) aprított csalángyökeret 1,5 dl forró vízzel leöntünk, gyakori kevergetés közben 1/4 óráig állni hagyjuk. Leszűrés után fogyasztjuk. Naponta 3-4-szer. 8 ml aprított csalángyökér mintegy 1 g-nak felel meg. A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Csalángyökérrel szembeni ismert túlérzékenység. Vesepanaszok.
Figyelmeztetés
Hosszú távú alkalmazása is lehetséges, de ha a tünetek a kezelés alatt nem javulnak, vagy súlyosbodnak, például láz, görcsök, véres vizelet, fájdalmas vizelés vagy vizelet-visszatartás jelentkezik, orvoshoz kell fordulni.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelő orvosát vagy gyógyszerészét.
Gyomor-bélrendszeri panaszok, mint hányinger, gyomorégés, teltségérzés, gyomor- és bélgáz képződés, hasmenés jelentkezhet, nem ismert gyakorisággal.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.