A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

UVAE URSI FOLIUM FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

UVAE URSI FOLIUM FONO VIII. 50 g

50 g

VN

391 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Nőknél a húgyúti traktust érintő enyhe, visszatérő fertőzések, pl. húgyhólyag- és húgycsőgyulladás, vagy vizeletürítési zavarok kiegészítő kezelése, ha a súlyos kóroki tényezőket az orvos kizárta.
Összetétel
Hatóanyagok 7 ml adagban
kb. 1,5 g Orvosi medveszőlő levél: vizelethajtó, mikroba-ellenes hatású.
Egyéb összetevők: ‒.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
1,5-4.0 g (kb. 7-20 ml) aprított orvosi medveszőlő levelet 1,5 dl forró vízzel leöntünk, gyakori kevergetés közben 15 percig állni hagyjuk. Leszűrés után fogyasztjuk. Naponta 2-4-szer, a napi maximális adag 8,0 g (40 ml) orvosi medveszőlő levélből főzött tea. Elkészíthető áztatással is: 1,5-4,0 g (kb. 7-20 ml) aprított orvosi medveszőlő levelet jól záró üvegben 1,5 dl vízben szobahőmérsékleten gyakori rázogatással vagy kevergetéssel 1 órán át áztatunk, majd a drogtömeget kisajtoljuk. Ezután azonnal elfogyasztjuk. Naponta 2-4-szer, a napi maximális adag 8,0 g orvosi medveszőlő levélből készített készítmény. A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Orvosi medveszőlő levéllel szembeni ismert túlérzékenység. Vesepanaszok.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Férfiak számára nem javallott, mert a hasonló tünetek kezelése orvosi szakértelmet kíván. Adatok hiányában 18 éves kor alatti gyermekeknek és serdülőknek, valamint terhes és szoptató nőknek nem ajánlott. Legfeljebb 1 hétig használható, azonban - ha a tünetek 4 napnál tovább fennállnak vagy a kezelés ideje alatt súlyosbodnak, esetleg láz, vizeletürítési zavarok, görcs vagy véres vizelet jelentkezik - orvoshoz kell fordulni. A vizeletet zöldesbarnára színezheti.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Allergiás reakciók, émelygés. hányás, gyomorfájás, nem ismert gyakorisággal.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.