Újra kiírják a mentők mentésirányításának fejlesztését célzó pályázatot

hirdetés

Első körben eredménytelenül zárult az Országos Mentőszolgálat mentésirányítás fejlesztésére kiírt pályázata, de várhatóan napokon belül megjelenik az új közbeszerzési kiírás - közölte az MTI megkeresésére a mentőszolgálat pénteken.


A Napi Gazdaság csütörtöki számában írt arról, hogy az Országos Mentőszolgálat a túl magas ajánlat miatt eredménytelennek nyilvánította a mentésirányítási rendszer fejlesztésére kiírt, nettó 2,27 milliárd forintos közbeszerzési eljárást. Az indoklás szerint azért nem hirdettek nyertest, mert a legelőnyösebb ajánlatot benyújtó is nagyobb, 2,328 milliárd forintos összeget jelölt meg, mint az OMSZ rendelkezésre álló 2,269 milliárd forint.


A mentőszolgálat az MTI-vel közölte, hogy az Országos Mentőszolgálat november 14-én küldte el az ajánlattevő cégeknek az úgynevezett MIR projekt, az Országos Mentőszolgálat mentés-irányítási rendszerének megújítására kiírt közbeszerzés eredménytelenségéről tájékoztató hivatalos értesítést. Az ajánlattevők a jogorvoslat lehetőségével nem éltek, így a döntés felkerült az Európai Közbeszerzési Értesítő (TED) oldalára.


Jelenleg még a szakmai egyeztetések zajlanak, de a MIR új közbeszerzésének kiírása már folyamatban van, s várhatóan a napokban meg is jelenik az új pályázat - írta a mentőszolgálat.

Szerző:

PHARMINDEX Online