Terjed a koronavírus új variánsa Magyarországon

Már Magyarországon is fertőz a koronavírus legújabb változata, a FLIRT. Egy víruskutató szerint az omikron új alvariánsa nagyon gyorsan terjed.

hirdetés

Egy új vakcinát is kifejlesztettek Amerikában, ezzel akár már ősszel beolthatják az embereket.

Már az új omikron alvariáns terjed az emberek között. Ennek olyan gyors a terjedése a szakemberek szerint, hogy nyáron végigsöpörhet az országban. Magyarországon is kimutatták már a FLIRT néven ismert új variánsát az új koronavírusnak, ez a variáns vélhetően április-májusban jelent meg Magyarországon. Jelenleg az omikron JN1-es típusa felelős a megbetegedésekért, de hamarosan már a FLIRT lehet a domináns.

A szakemberek azt látják, hogy a szennyvízben elindult egy kis mértékű emelkedése a koronavírus örökítőanyag koncentrációjának, ugyanakkor markáns emelkedésre az esetszámokban jelenleg nem számítanak. Rusvai Miklós víruskutató szerint az Amerikából elterjedő FLIRT nem okoz komolyabb tüneteket, mint az omikron eddigi variánsai. Torokfájás, köhögés, enyhe hőemelkedés, ezek tulajdonképpen a legjellegzetesebb tünetei. Tehát tipikus nyári nátha. Nem lehet megkülönböztetni az egyéb légúti, náthavírus okozta fertőzésektől – hangsúlyozta a szakember a Tényeknek.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

tények.hu