5–11 éves gyerekeknek fejlesztett ki vakcinát a BioNTech

Pár héten belül eredményeket vár a Pfizer-vakcinát lefejlesztő BioNTech, amely az 5–11 éveseknek fejlesztett vakcinákról szóló eredményeit a hetekben küldi meg a világ egészségügyi hatóságainak.

Özlem Türeci, a BioNTech alapítója arról beszélt a lapnak, hogy az előkészületek már megtörténtek, és jóváhagyásra várnak. A cég a következő hetekben bemutatja a vakcinája hatásosságát, az országok engedélyére várnak majd, de már most felkészültek az oltóanyag gyártására.

A gyerekeknek szóló vakcina hatóanyaga ugyanaz lesz egyébként, mint a felnőtteké, csak a dózis lesz kisebb. „Minden a terv szerint halad” – fogalmazott a BioNTech. A cég év végére már a hat hónapos és annál fiatalabbak számára kifejlesztett vakcinák eredményét ígéri. A Spiegel arról írt, hogy Németországban már október közepétől megkezdődhet a 12 év alattiak beoltása a BioNTech vakcinájával.

Szlovákia korábban bejelentette, hogy náluk csütörtöktől már az 5–11 évesek is kaphatnak koronavírus elleni védőoltást, azt azonban nem tudni, az ország pontosan mely oltást vagy oltásokat adja be a gyermekeknek.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: Telex.hu