Az Európai Gyógyszerügynökség már javasolja a negyedik oltást 60 év felett

A nagy számú betegségátvitel az idősebb lakosság körében kezd súlyos megbetegedésekhez vezetni.

hirdetés

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerint a hatvan év fölöttieknek szüksége van második emlékeztető oltásra a jelen helyzetben. Az ügynökség vakcinázással kapcsolatos részlegének vezetője, Marco Cavaleri úgy fogalmazott, hogy a nagy számú betegségátvitel az idősebb lakosság körében kezd súlyos megbetegedésekhez vezetni - ismertette a Sky News cikkét az Infostart.

Áprilisban az EMA még csak a 80 év fölöttieknek ajánlotta a negyedik oltást, ám a friss ajánlás szerint már 60 év fölött érdemes azt beadatni, de azoknak is ajánlott felvennie a második emlékeztető vakcinát, akik egészségi állapotuk miatt kitettebbek a vírus veszélyeinek. "Mivel új hullám indul az EU-ban, elengedhetetlen a veszélyeztetett csoportok védelmének fenntartása, nem szabad tovább halasztani az oltások felvételét" - fogalmazott Cavaleri.

A legtöbb koronavírus elleni korlátozást Európa-szerte megszüntették, sokan idén kelnek útra először nyaralni a pandémia kezdete óta. Június 30-án ugyanakkor az Egészségügyi Világszervezet közölte, hogy az új megbetegedések száma világszerte 18 százalékkal nőtt az előző heti adatokhoz képest: több mint 4,1 millió esetet jelentettek világszerte.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Infostart