Csak oltatlan várandósok haltak bele a Covidba

Arról nincs pontos adat, hogy hány várandós nő halt meg Magyarországon koronavírus-fertőzés miatt, mert nem minden érintett tudott arról, hogy covidos lett, azt viszont tudjuk, hogy az oltott kismamák közül senki nem halt meg – mondta az RTL-nek Ács Nándor, a Magyar Nőorvos Társaság Elnöke.

hirdetés

„Akik meghaltak, Magyarországon, nálunk is a klinikán, máshol is, mindenki oltatlan volt.” Ács Nándor szerint a várandósság előtt érdemes megfontolni a negyedik oltást is, ha több mint fél év eltelt már a harmadik adag óta. Várandósság alatt is lehet oltatni, de akkor csak a 12. hét után – tette hozzá.

Jakab Ferenc virológus, a Nemzeti Virológiai Laboratórium vezetője pedig arról beszélt a csatornának, hogy a megfertőződés ellen továbbra is kevésbé véd az oltás, de a súlyos betegség, halál ellen igen. Azt is elmondta, hogy bár a hivatalos ajánlás szerint a negyedik oltást elsősorban 60 év felett, illetve krónikus betegeknek érdemes beadatni, az ő szubjektív véleménye szerint a légúti megbetegedések szezonja elé időzített évi egy oltással senki nem járna rosszul.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Telex