Szeptemberben kezdődhetnek meg az Egyesült Királyságban a rák elleni vakcinák úttörő kísérletei

A rák elleni védőoltás kifejlesztése újabb lépést tett előre, mivel a német BioNTech gyógyszeripari cég partnerséget jelent be az Egyesült Királyság kormányával annak érdekében, hogy 2030-ig 10 000 beteg számára biztosítson személyre szabott kezelést egy új, cambridge-i kutatási és fejlesztési központon keresztül.

hirdetés

Az Egyesült Királyságban élő betegek korai hozzáférést kapnak az új rákkezelések klinikai vizsgálataihoz a német BioNTech gyógyszercéggel kötött kormányzati megállapodás értelmében.

A BioNTech 2020-ban, a COVID-járvány idején mRNS-oltóanyagot fejlesztett ki a Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalattal.

A kormánnyal kötött együttműködés célja, hogy 2030-ig 10 000 betegnek biztosítson személyre szabott kezeléseket egy új, cambridge-i kutatási és fejlesztési központon keresztül. Steve Barclay egészségügyi miniszter szerint a klinikai vizsgálatok már szeptemberben megkezdődhetnek.

Az mRNS-technológia úgy működik, hogy a leküzdeni kívánt daganatból származó specifikus sejteket célozza meg genetikai kóddal, ellentétben az általánosabb kemoterápiával.

A BioNTech társalapítója és vezérigazgatója, Ugur Sahin a következőket mondta: "Célunk, hogy felgyorsítsuk az immunterápiák és vakcinák fejlesztését az általunk több mint 20 éve kutatott technológiák segítségével. Az együttműködés különféle ráktípusokra és fertőző betegségekre terjed ki, amelyek együttesen több százmillió embert érintenek világszerte.

"Ha sikeres lesz, ez az együttműködés javíthatja a betegek gyógyulási esélyét, és korai hozzáférést biztosít a rák immunterápiás kezeléséhez, valamint a fertőző betegségek elleni innovatív vakcinákhoz – az Egyesült Királyságban és világszerte."

"Ez a partnerség azt jelenti, hogy pácienseink már szeptembertől az elsők között vehetnek részt olyan kísérletekben és tesztekben, amelyek célzott, személyre szabott és precíziós kezeléseket biztosítanak transzformatív új terápiák segítségével daganatos betegségek kezelésére és a kiújulásuk megelőzésére."

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Sky News