További cikkek a Bőrgyógyászat rovatból

Balatonfüreden indul az EGÉSZSÉGPART digitális szűrőprogram

A strandok közelében teszik elérhetővé a szűréseket, valamint a mindennapi életbe is beépíthető, akár személyre szabott életmódtanácsokat adnak.

hirdetés

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság 2021 nyarán indította útjára digitális egészségügyi szűrőközpontját. Az EGÉSZSÉGPART rendezvénysorozat célja, hogy helyi lakosok és a Balaton mellett nyaralók számára egészségügyi szűréseket biztosítson, valamint interaktív programokkal támogassa az egészségtudatos életmódot. Idén június végén, Balatonfüredről ismét elindul a program - tudatta közleményben a szervezet.

Mint írták, a magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban is kritikus, ami elsősorban a mozgásszegény életmódnak, a helytelen táplálkozásnak és a káros szenvedélyeknek köszönhető. A leggyakoribb betegségek, mint például a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri megbetegedések rendszeres szűréssel időben felismerhetőek, kezelhetőek lennének, egészségtudatossággal és életmódváltással pedig megelőzhetőek.

Az előző évekhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet kap a bőrgyógyászati vizsgálat, ahol a korábbi Egészségpart szűrések során minden 8. résztvevőnél találtak beavatkozást igénylő elváltozást. A korai stádiumban felismert a melanoma hatékonyan kezelhető és a túlélési esélyek jelentősen növelhetők.

Az idei szűrőprogramban a korábbinál is nagyobb szerepet kapnak a digitális és mesterséges intelligencia alapú megoldások. Az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőközpontja helybe megy, a nyári szabadság alatt a strandok közelében tesszük elérhetővé a szűréseket, valamint a mindennapi életbe is beépíthető, akár személyre szabott életmódtanácsokat adunk - áll a közleményben.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

MTI

Ajánlott cikkek