Gyógyszerkutatók a Debreceni Egyetem konferenciáján

A legtöbb előadásban a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, új kezelési módszereit, gyógyítási lehetőségeit mutatták be.

Terápiás célokat szolgáló kutatásokról és fejlesztésekről esett szó azon a nemzetközi online gyógyszerészeti konferencián, amelyet a Debreceni Egyetem multidiszciplináris kutatócsoportjainak részvételével a Gyógyszerésztudományi Kar szervezett - írja a dehir.hu.

A kétnapos tanácskozáson a résztvevők összefoglalták a K + F terápiás célokra elnevezésű projekt eredményeit. A rendezvényhez kapcsolódó kutatásokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett Tématerületi Kiválósági Program támogatta. A DE Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) szervezői nagy számban hívtak meg az eseményre fiatal kutatókat és PhD-hallgatókat is.

- A résztvevők elsősorban olyan kutatásokat ismerhettek meg, melyek célja a preformulációs és preklinikai vizsgálatok, illetve érintőlegesen a humán klinikai vizsgálatok tervezése – ismertette Bácskay Ildikó, a Debreceni Egyetem, Gyógyszertechnológiai Tanszékének vezetője és az Egészségipari Intézet igazgatója, a konferencia titkára. A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Élettani Tanszék munkatársai arról beszéltek, hogy milyen szerepet játszik az asztaxantin a többsejtű élőlények fejlődésében. Egy másik előadásban azzal foglalkoztak a szakemberek, hogy milyen hasznos anyagokat lehet kinyerni a Hajdú-Biharban növekvő egyes gyógynövényekből. A második napon a legtöbb előadásban a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, új kezelési módszereit, esetleges gyógyítási lehetőségeit mutatták be.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: Weborvos

Ajánlott cikkek