hirdetés
hirdetés

További cikkek a Egészségügyi digitalizáció rovatból

Digitális egészségügyi alapellátás telemedicinális program segítségével Bicskén

A digitális egészségügyi alapellátás „időkapuja” Bicskén van – fogalmazott a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bicskei Egészségügyi és Logisztikai Központjában tartott sajtótájékoztatón.

hirdetés

Rétvári Bence szerint a Szeretetszolgálat által elindított telemedicinális program megmutatja, hogy a 21. században hogyan lehetséges háziorvosi és szakorvosi ellátást gyorsan, hatékonyan minél több emberhez eljuttatni. A bicskei központ irányításával végzett munka jó példa lehet arra, hogy miként lehet digitalizációval, a legmodernebb diagnosztikai berendezések, labor- és vizsgálati eszközök segítségével távolról pontos diagnózist felállítani és hatékony alapellátást elvinni az ország bármely részére – mondta az államtitkár. Hozzátéve: a szervezet 9,3 milliárd forintból megvalósított fejlesztése révén 300 olyan felzárkózó települést célzó mintaprogram indult el, amely ezekben a falvakban hatékony egészségügyi ellátást kíván biztosítani. A Szeretetszolgálat mobil rendelői orvosi ellátást visz olyan emberekhez, akik korábban távol voltak az ellátórendszertől, számukra az nehezen hozzáférhető volt, vagy esetleg nem mentek el orvoshoz. Ez a fajta ellátás jóval hatékonyabb lehet, hiszen egy orvos sokkal több beteget rövidebb idő alatt tud ellátni, ezáltal a gyógyító tevékenysége megtöbbszörözhető, vagyis érdemes egyeztetni arról, hogy a jövőben akár szélesebb körben is alkalmazni kellene ezt az ellátási formát – hangsúlyozta.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke kiemelte, hogy az alapellátásban elvégzett vizsgálatok 80 százalékát ki tudják váltani a mobil orvosi rendelőkkel, a betegek ugyanazt az ellátást kapják, mint bárhol hazánkban. Jelezte, hogy a krónikus betegek számára közvetlen gyógyszerellátást is biztosítanak, ezért nekik gyógyszertárba sem kell utazniuk, mert a szeretetszolgálat munkatársai eljuttatják számukra a névre szóló gyógyszercsomagokat.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

eGOV hírlevél

Ajánlott cikkek

hirdetés
hirdetés