További cikkek a Egészségügyi digitalizáció rovatból

Egészségablak: újabb fejlesztések

Az egészségügyi leletek egy része is megtekinthető az Egészségablak mobilapplikációban – hangzott el a 2023.05.18-ai, budapesti sajtótájékoztatón.

hirdetés

Nem olyan régen indult el az EESZT mobilapplikációjában az eReceptek letöltésének lehetősége, hamarosan egy kifejező nevet is kapott: Egészségablak. Az applikációt már több mint 2,2 millióan töltötték  le, az e-Recept funkciót pedig 211 ezren használták eddig.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a mobilapplikációt letöltők már az új néven keressék letöltéskor az alkalmazás-áruházakban, illetve frissítéskor. Az applikáció logója a nemzeti zászló színeiből álló, piros-fehér-zöld kereszt lett, a belépési oldalon a nemzeti címer került feltüntetésre.

Az Egészségablak mobilapplikációban júliusig tesztidőszak zajlik, amikor utóbbi 3 hónap leleteit lehet megtekinteni.

A tesztidőszak lezárulása után az alkalmazást letöltő és felhasználó állampolgár az összes egészségügyi dokumentációját láthatja a mobilján.

Ezek az ambuláns lapok, leletek, a laboreredmények, és hogy az ellátás melyik intézményben történt, ki volt az orvos. Mindezek egy érintéssel elérhetők lettek, akár az utcán, villamoson utazva – emelte ki Rétvári Bence. A dokumentumok letölthetők, azaz offline állapotban is megtekinthetők.

Ezzel a fejlesztéssel egy komplett egészségügyi alkalmazássá vált az applikáció. A fejlesztések folytatódnak, az alkalmazást további hasznos és kényelmi funkciókkal fogják bővíteni.

 

Szerző:

Huszár Zsoltné Dr., szakgyógyszerész

Forrás:

MTI

hirado.hu

Ajánlott cikkek