További cikkek a Gyógyszer-forgalmazás rovatból

Antiepileptikum gyártási tételeit vonta ki a forgalomból az NNGYK

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból, illetve a patikákban visszaveszik egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét.

hirdetés

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét: a Keppra 100 mg/ml belsőleges oldat (EU/1/00/146) 23I15 és 23J10 gyártási számú tételeit érinti az intézkedés - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön az MTI-vel.

A hatóság egyben elrendelte a készítmények egészségügyi szolgáltatóktól, valamint betegektől történő visszahívását.A visszahívás indoka, hogy a készítménnyel együtt szállított 3 ml-es adagolófecskendőkön lévő térfogatjelölésre szolgáló piros tinta leválik, így a jelölés hiányában a szükséges mennyiség pontosan nem meghatározható. A mérőeszköz funkcionalitásának csökkenése veszélyt jelenthet az epilepsziás betegek számára - írták.

Az NNGYK arra kéri a Keppra 100 mg/ml gyógyszert használókat, hogy fokozottan ellenőrizzék a rendelkezésükre álló termék gyártási számát, és amennyiben a visszahívással érintett készítmény van náluk, azt mielőbb vigyék vissza a patikába. A gyógyszertárak biztosítják a termék kicserélését.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

MTI

NNGYK

Ajánlott cikkek