Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kétadagos HPV-vakcinát ajánlja az Amerikai Rákellenes Társaság

Az Amerikai Rákellenes Társaság ajánlást tett közzé a kétadagos HPV-vakcináció előnyben részesítésére a 9-14 éves korosztályban beadott oltások esetén.

hirdetés

A Rákellenes Társaság számos klinikai vizsgálat adatait tekintette át, amelyek a 9-14 éves korosztályban a kétadagos vakcina által kialakított megfelelő védettséget igazoltak. Az eredmények alapján a Tásraság az irányelvek módosítását javasolta: a 15. életév előtt megkezdett vakcináció esetén a kétadagos oltás ajánlott, a második dózist 6-12 hónappal az első oltást követően kell beadni. 15 és 26 éves kor között továbbra is a háromadagos oltás javasolt a teljes védettség érdekében.

Kapcsolódó tartalmak

„Az elmúlt években több kutatás is igazolta, hogy a vakcina hatékonyabb, mint ahogyan vártuk” – mondta a Társaság igazgatója. „Ez a kétadagos oltási rend jobban követhető és tudjuk, hogy nagyon hatékony a HPV-fertőzés megelőzésében, ami féltucat rákípus kialakulásával hozható összefüggésbe.”

A bizonyított biztonságosság és hatásosság ellenére a vakcinációs ráta Amerikában nagyon alacsony: 28% a fiúknál és 42% a lányoknál a 13-17 éves korosztályban.

Ajánlott cikkek

hirdetés