Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ezer kórházi beszállító hitelez

Mintegy ezer kórházi beszállító nem kapta meg számláinak ellenértékét az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) becslései szerint – mondta a Világgazdaságnak Rásky László, az OSZ főtitkára.
 
 

hirdetés

Az áprilisban induló új elszámolási évet is 25-30 milliárd forint adóssággal kezdhetik meg az egészségügyi intézmények az Orvostechnikai Szövetség becslése szerint - írja a vg.hu.

A kormány a 100 millió forint alatti lejárt követeléssel rendelkező cégek kifizetésére csaknem 19 milliárd forintot különített el, a 100 millió feletti tartozások pedig összességében 49 milliárd forintra rúgnak. A szövetség nem reprezentatív felmérése szerint a kifizetések elég nagy szórást mutatnak: van, aki csaknem a teljes követelését megkapta, viszont több olyan cégről is tudnak, amely a követelése 50%-ához sem jutott hozzá. A fizetési késedelmek okáról egyelőre nincs konkrét információ, de a felmérést március elején meg fogják ismételni.
 
Kedvező fejlemény, hogy a kormány elkezdte a kisebb kórházi beszállítók kifizetését. Január végén azonban egy olyan részleges adósságrendezést javasoltak, amely nem tett volna különbséget a cégek között.
 
A kormány 98 céggel tárgyalt, a 100 millió forint alatti tartozások mindegyikének kifizetése megkezdődött, a 100 millió felettiek kifizetése viszont a legjobb esetben március első felében kezdődhet meg. A kormányzati tárgyalódelegációnak február 29-ig kell jelentést írnia a tárgyalásokról, és javaslatot tennie a kifizetés elveire – tette hozzá Rásky László.
 
Az OSZ főtitkára a Világgazdaságnak megerősítette, hogy nem volt olyan cég, amely lemondott volna a követelései 20%-áról.

Kapcsolódó tartalmak

Forrás: vg.hu

Ajánlott cikkek

hirdetés