Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Koronavírus - Meghaladta az ezret Ukrajnában a halálos áldozatok száma

Ukrajnában vasárnapra kevesebb új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak, mint a megelőző két napban, a betegség halálos áldozatainak száma viszont átlépte az ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

hirdetés

Az elmúlt nap alatt 735 új esettel az azonosított fertőzöttek száma elérte a 36 560-at, az elhunytak száma pedig nyolc újabb halálos áldozattal 1002-re emelkedett. Eközben eddig 16 509-en gyógyultak meg, közülük előző nap 103-an.
A fertőzöttek napi növekménye jóval alacsonyabb a megelőző két napinál, amikor 841, illetve minden eddigi rekordot megdöntő, 921 volt, viszont még így lényegesen meghaladja a tavaszit, amikor 300 és 500 közötti napi növekedést regisztráltak.

Kapcsolódó tartalmak

A legtöbb új fertőzéses esetet megint a nyugati országrészből jelentették Lviv megyéből, az ország harmadik legfertőzöttebb régiójából 101-et, Rivne megyéből 96-ot, valamint Kárpátaljáról 80-at.
Kárpátalja megyében az egészségügyi tárca adatai alapján eddig 2149 fertőzöttet azonosítottak, közülük 54-en haltak meg és 842-en győzték le a kórt.
A fővárosban, Kijevben előző nap 73 új beteget regisztráltak és egy újabb haláleset történt. Velük együtt a járvány kitörése óta az azonosított fertőzöttek száma a fővárosban elérte a 4325-öt - amivel megelőzte az eddig az ország legfertőzöttebb területének számító Csernyivci megyét -, az elhunytaké pedig 98-ra emelkedett, miközben eddig 1391-an gyógyultak meg.

A romániai határnál lévő Csernyivci megyében a regisztrált fertőzöttek száma 4324, az elhunytaké 171, a gyógyultaké pedig 1563.
Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter vasárnapi tájékoztatóján arról beszélt, hogy Ukrajnában az egészségügyi dolgozók közül már 5998-an betegedtek meg, és az országban azonosított fertőzöttek 17 százalékát teszik ki. Előző nap újabb 48 egészségügyi dolgozónál állapították meg a koronavírus-fertőzöttséget.

Forrás: MTI

Ajánlott cikkek

hirdetés