Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kinevezték az új országos tisztifőgyógyszerészt

2019. december 1-jei hatállyal dr. El Koulali Zakariás tölti be az országos tisztifőgyógyszerészi tisztséget.

hirdetés

A kinevezést nyílt pályáztatás előzte meg, amelynek során a jelöltek közül - az előre meghatározott feltételek alapján - az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felsővezetéséből álló bíráló bizottság dr. Szentiványi Mátyás főigazgató elnökletével hozta meg döntését. A kinevezés határozatlan időtartamra szól.

Dr. El Koulali Zakariás 2005-ben szerzett gyógyszerészi diplomát a budapesti Semmelweis Egyetemen. Gyógyszerellátási gyógyszerészet szakképesítéssel rendelkezik. Gyógyszerész-közgazdász másoddiplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte 2015-ben.

2005-től közforgalmú gyógyszertárban dolgozik, egészen 2016-ig, amikor az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Tisztigyógyszerészeti Főosztályára kerül. 2017 februárjától vezeti a közép-magyarországi régiót, 2018 júniusától pedig megbízott főosztályvezetőként irányítja a Tisztigyógyszerészeti Főosztályt is.

Az új tisztifőgyógyszerész legfőbb célkitűzése a gyógyszerészekkel való együttműködés megerősítése, a gyógyszertári ellenőrzések számának növelése, így a hazai gyógyszerellátás biztonságosságának megőrzése.

Forrás: OGYÉI

Ajánlott cikkek

hirdetés