Amerikai tisztifőorvos: az Egyesült Államokban a járvány még nem érte el a csúcspontját

Az Egyesült Államokban még nem érte el a csúcspontját az új koronavírus okozta járvány - jelentette ki Jerome Adams altengernagy, tisztifőorvos kedden a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón.

    Adams közölte: már minden tagállamban működik a forróvonal, az egészségügyi hatóságok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak információkkal és konkrét segítséggel is. Emlékeztetett arra, hogy a legveszélyeztetettebbek az időskorúak és a valamilyen komoly krónikus betegséggel - például szívbetegséggel vagy cukorbajjal - küszködők, míg a fiatal korosztályokat az eddigi tapasztalatok szerint nemigen sújtotta az új típusú koronavírusos fertőzés.

    A sajtótájékoztatón részt vett Mike Pence amerikai alelnök, aki a kormányzati intézkedések összehangolásáért felelős, Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója, Alex Azar az egészségügyi tárca irányítója, valamint a vírus megfékezésén dolgozó munkacsoport egészségügyi szakemberei, köztük Anthony Fauci és Deborah Birx.

    Az alelnök nagy vonalakban tájékoztatott arról is, hogy a járvány miatt visszaesett gazdaság élénkítésére a Trump-adminisztráció a személyi jövedelemadó átmeneti időre szóló csökkentését, a koronavírussal fertőzötteknek a betegállomány idejére járó fizetés teljes folyósítását és egyes iparágak megsegítését javasolta a kongresszus törvényhozóinak.

    "Senki ne járjon munkába csak azért, hogy ne essen ki a fizetése, s ha óvatosságból is, de inkább mindenki maradjon otthon, ha erre szükség van" - fogalmazott Pence.
    Az alelnök közölte, hogy a kormány javaslatairól még nem született megállapodás a törvényhozókkal.

    Mike Pence a sajtókonferencián bejelentette, hogy a járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) egy napon belül új ajánlásokat tesz a vírusfertőzés által legjobban sújtott négy tagállam számára a fertőzés terjedésének megfékezésére.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: MTI

Ajánlott cikkek