Lenyelhető vakcinát fejlesztettek a MIT kutatói

Tanulmányukban a kutatók azt állítják, hogy ez a módszer az emésztőrendszeri betegségek, például a fekélyek kezelését is megkönnyítheti.

hirdetés

A gyomor-bél traktus immunrendszerének stimulálása ismert módja az immunválasz kiváltásának. A Massachussets Institute of Technology (MIT) kutatói már évek óta próbálkoznak azzal, hogy egy speciális kapszula segítségével a hagyományosan csak injekcióval bevihető, az emésztés során lebomló hatóanyagokat jussanak be az élő szervezetbe - írta a qubit.hu.

Az MIT News január 31-én számolt be a fejlesztések legújabb szakaszáról. A Giovanni Traverso gasztroenterológus és Robert Langer onkológus professzorok doktorjelöltjeikkel mostanra dolgozták ki a sertéseken már tesztelt módszert, amellyel elképzeléseik szerint szájon át bevehető kapszulával oldható meg akár az mRNS vakcinációi is. A Matter folyóiratban hétfőn megjelent tanulmányukban a kutatók azt állítják, hogy ez a módszer az emésztőrendszeri betegségek, például a fekélyek kezelését is megkönnyítheti.

Ismert, hogy a nukleinsavak, így az RNS és a DNS, különösen gyorsan és könnyen lebomlanak az emésztőrendszerben. A kutatók által fejlesztett kapszulával azonban akár 150 mikrogramm RNS-t is be tudtak juttatni a kísérleti sertések gyomorfalába. Többet, mint a 30-100 mikrogramm mRNS-el operáló mRNS covid-vakcinákban használt mennyiséget.A kutatók a jövőbeni vizsgálatokban azt kívánják megvizsgálni, hogy az mRNS-nek a gyomorba juttatása csak a gyomorban serkenti-e az immunválaszt, vagy az immunválasz az egész szervezetben megtörténik.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Weborvos

Ajánlott cikkek