Tizenháromra nőtt Magyarországon a fertőzöttek száma

Tizenháromra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon szerda reggel.

    A nő már napok óta a Szent László kórházban van elkülönítve.
    Az ő esetében is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás - írták.

A korábbi közlések alapján feltételezhető, hogy a férfi anyósáról van szó, Müller Cecília országos tisztifőorvos ugyanis őt, illetve a férfi feleségét nevezte "kontaktszemélynek", vagyis olyannak, akivel közeli kapcsolatba került a koronavírusos férfi. A férfi 59 éves feleségénél múlt héten mutatták ki a vírus jelenlétét, ő volt az országban a 7. beteg.

A Debrecenben élő, de Milánóban dolgozó brit férfi szervezetében március 5-én mutatták ki a kórokozót. A férfi rendszeresen ingázott Milánó és Debrecen között, legutóbb február 29-én tért vissza Magyarországra. A repülőtéren akkor már ellenőrizték, de nem volt láza. Később viszont belázasodott, mentővel a debreceni Kenézy Gyula Kórházba vitték, ahol elkülönítették. Vesekárosodásra utaló tünetei miatt infúziós kezelést is kapott.

Korábban Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa arról beszélt, hogy a férfi valamennyi kontaktja a Szent László kórház karanténjában van, és a férfit is Budapestre szállítják, amint az állapota megengedi.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: MTI

Ajánlott cikkek