Újabb három embernél diagnosztizálták a fertőzést

Újabb három embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést, ezzel 16-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon - közölték a koronavirus.gov.hu honlapon csütörtök délelőtt.

hirdetés

    A közlemény szerint egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést: egy a Szent János kórházban már napok óta elkülönített magyar nőnél, egy újabb iráni - szintén abban a kórházban megfigyelés alatt álló - diáknál (az első iráni beteg kontaktjánál) és egy a napokban Izraelben járt magyar férfinél.
    Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás.
    Velük együtt Magyarországon 16 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván: kilenc iráni, egy brit és hat magyar állampolgárt.
    A karanténban lévők száma 69-ről 65-re csökkent, és már 730 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el a koronavírus kapcsán.

A korábban Németországban karanténintézkedés alá vont jogászhallgató nő elhagyhatta a karantént, valamint a korábban Japánban már hosszú hetekre karanténintézkedések alá vont három magyar állampolgár is szerdán, illetve csütörtökön szintén elhagyhatja a karantént - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

    Hangsúlyozta: minden korlátozó intézkedés alá vont magyar állampolgárral külföldön haladéktalanul felveszik a kapcsolatot és segítenek nekik mindabban, amiben a szabályok engedik.
    Kiemelte: vannak új esetek is, egy magyar állampolgár Vietnamban került karanténba, mivel egy fertőzött személlyel utazott együtt egy repülőgépen.
    A tárcavezető kifejtette: összesítést készítettek a külföldön karanténintézkedés alatt álló magyarokról. "Vannak jó híreink és vannak új eseteink is" - fogalmazott.
    Közölte: az Oaklandben kikötött óceánjáró hajó fedélzetén két magyar állampolgár van, velük is felvették a kapcsolatot.
    Elmondta: négy magyar állampolgár tartózkodik egy olyan maldív-szigeteki üdülőkomplexumban, amelyet a helyi hatóságok karanténintézkedés alá vontak.

 

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

MTI

Ajánlott cikkek