Egyre jobban hasonlítanak a tavaszi számokhoz a járványadatok

Sok megyei intézményben olyan alacsony a létszám, hogy az otthoni szakápolásból kívánnak bevonni embereket az oltópontokra.

Balogh Zoltán, a MESZK elnöke szerint a szakdolgozóknak nehéz körülmények között kell helytállniuk, ráadásul kevesebben is vannak, mint egy évvel ezelőtt. Sok megyei intézményben olyan alacsony a létszám, hogy az otthoni szakápolásból kívánnak bevonni embereket az oltópontokra.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke az ATV Start című műsorában arról beszélt: a dolgozók nagyjából 3 százalékkal vannak kevesebben az év eleje óta, az egészségügyi szolgálati jogviszony miatt.A szakember arra figyelmeztetett, hogy a tavaszi járványügyi adatokhoz egyre inkább hasonlító számokat láthatunk most, olyan időszakban vagyunk, amikor a kórházakban ismét igyekeznek kiüríteni azokat a helyiségeket, amelyek lélegeztetett betegek ellátására alkalmasak. Az ott dolgozó szakemberek száma még éppenhogy megvan, de az, hogy milyen végzettségű szakemberek dolgoznak, már kevésbé biztató - tette hozzá az elnök.Balogh Zoltán szerint azonban emellett a létszám mellett már kellene tartalékos embereknek is lenniük. Megjegyezte, hogy ha valaki mondjuk egy 12 órás műszakot teljesít a járványügyi szabályoknak megfelelően beöltözve, ott már nem csak fizikai, de mentális segítségre is szükség lehet. MESZK - szakdolgozói kamara Kövessen minket a Weborvos Facebook csatornáján is!

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: Weborvos

Ajánlott cikkek