MOK: a veszélynek távolról sincs vége

Bár a közhangulat mást sejtet, a veszélynek távolról sincs vége – hívja fel a lakosság figyelmét a Magyar Orvosi Kamara.

Magyarországon is felütötte a fejét a koronavírus új, fertőzőbb változata, az ún. delta-variáns, mely a lakosság azon részére kifejezetten magas kockázatot jelent, akik még semmilyen típusú koronavírus elleni vakcinával nincsenek beoltva. Az indiai mutáció lényegesen fertőzőbb, mint az eddigi variánsok, a tünetek is gyorsabban jelennek meg, akár néhány nap alatt válságos lehet a beteg állapota. 

A Magyar Orvosi Kamara célja ezért továbbra is az oltási hajlandóság növelése, mely most, a delta-variáns megjelenése miatt kifejezetten fontos. A MOK ezért az ország számos háziorvosi rendelőjébe juttat oltásösztönző plakátokat, melyek a vakcina felvételére biztatják a lakosságot. 5,5 millió embert már beoltottak, a nyájimmunitáshoz ez még messze nem elég. Ezért a Magyar Orvosi Kamara továbbra is fontosnak tartja a lakosság számára hangsúlyozni: csak együtt vethetünk ennek véget, ha minél többen felvesszük az oltást! – írják a kamara portálján.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: Magyar Orvosi Kamara

Ajánlott cikkek