Majomhimlő: meghalt az első beteg Ázsiában

A 22 éves beteg július 26-án került kórházba, miután belázasodott és fáradtnak, gyengének érezte magát, 30-án pedig elhunyt.

hirdetés

Az egészségügyi hatóságok majomhimlő okozta halálesetről számoltak be Indiában, amely nem csak az ázsiai országban, hanem az egész kontinensen az első ilyen eset.

Múlt héten szombaton egy 22 éves férfi hunyt el majomhimlő következtében Keralában, India délnyugati államában – írta meg a Reuters hírügynökség. A kormányzati beszámolók szerint a beteg július 21-én érkezett meg az államba, de csak július 26-án került kórházba, miután belázasodott és fáradtnak, gyengének érezte magát. A hatóságok összesen 21 embert zártak karanténba, akikkel a férfi érintkezésbe került. Azóta sem jelentkezett ugyanakkor egyiküknél sem betegségre utaló tünet.

Veena George, Kerala egészségügyi minisztere újságíróknak úgy nyilatkozott vasárnap, hogy – családja elmondása alapján – a férfi az Egyesült Arab Emirátusokban elvégzett laboratóriumi tesztje pozitív eredményt hozott majomhimlőre egy nappal azelőtt, hogy visszatért volna Indiába. A mostani haláleset az első, amelyet Ázsiában regisztráltak majomhimlővel kapcsolatban, világszerte pedig a negyedik Afrikán kívüli eset a május elején kezdődött járványban. Az elmúlt héten két halálesetet jelentettek a helyi hatóságok Spanyolországból, egyet pedig Brazíliából.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

házipatika

Ajánlott cikkek