Betegbiztonsági Világnap: fókuszban a biztonságos gyógyszerelés

A szombati Betegbiztonsági Világnap alkalmából a Betegszervezetek Nemzetközi Szövetsége Webinar konferenciát rendez a kórházi gyógyszerbiztonságról.

hirdetés

A szombati Betegbiztonsági Világnap alkalmából a Betegszervezetek Nemzetközi Szövetsége Webinar konferenciát rendez a kórházi gyógyszerbiztonságról. A rendezvényen részt vesz az EAHP (Kórházi Gyógyszerészek Európai Szervezete) elnöke, Süle András, a Péterfy Sándor kórház főgyógyszerésze.

A Betegbiztonsági Világnap hazai rendezvényének középpontjában a biztonságos gyógyszerelés áll. A konferencia során külön szekció foglalkozik a kórházi ellátások gyógyszerbiztonsági kérdéseivel. A kórházi gyógyszerészek a fekvőbeteg-osztályokon gondoskodnak a hibák, tévesztések kiküszöböléséről, ezért számottevő a munkájuk nyomán megmutatkozó "egészségnyereség", így a beteg rövidebb időt tölt el a kórházban, kevesebb szövődménnyel lábadozik és hamarabb visszatér a munkába, közösségébe. A gyógyszerbiztonság nem egyenlő a gyógyszeradagolás biztonságával, és a gyógyszerelési tévesztések sem pusztán a gyógyszeradagolás hibáit jelentik. A gyógyszerelés a legelső terápiás döntés meghozatalával kezdődik, amely évekkel az aktuális kórházi tartózkodás előtt kezdődhet, és magában foglalja a beteg további gyógyszer-elrendeléseit, a gyógyszerek kiosztását, illetve a gyógyszer bevételét, beadását, valamint a terápiás utánkövetést is.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Országos Sajtószolgálat

Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórházi-Klinikai Területi Szervezete

Ajánlott cikkek