Egynapos sebészeti ellátás indul Zalaegerszegen

A 426 négyzetméteres részlegben önálló műtőblokk várja a betegeket, az operáció utáni megfigyelés idején a 10 ágyas zóna fogadja.

Egyetlen éjszakát sem kell kórházban tölteni műtétje miatt a betegnek, köszönhetően az egynapos sebészeti ellátásnak, amelynek feltételeit a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban is megteremtették. Az új részleget csütörtökön délelőtt adták át - írta a zaol.hu.

Zalaegerszegen a kórházi főépület földszintjének nyugati szárnyát kibővítve hozták létre az egynapos sebészeti részleget. Az építésre 352 millió, míg az eszközök beszerzésére 145 millió forintot költöttek. A 426 négyzetméteres részlegben önálló műtőblokk várja a betegeket, akiket a beavatkozás előtt, valamint az operáció utáni megfigyelés idején a 10 ágyas zóna fogadja. A részleget vezető főorvos, dr. Kecskés Gábor arról szólt: az ellátás feltételei közé tartozik az is, hogy a beteg kísérővel érkezzen, az ellátás utáni hazautazása sem húzódhat el, ezért ehhez nem használhat tömegközlekedést, ily módon főleg a város és 30 kilométeres körzetében élők számára lesz elérhető az egynapos sebészeti ellátás. Tervezik már a megyei kórház három belgyógyászati osztályának teljes megújítását is, ennek költsége közel 29 milliárd forint lesz.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

zaol.hu

Ajánlott cikkek