Közel harminc háziorvosi praxis betöltetlen Bács-Kiskun megyében

136 praxishirdetés is fut az az OKFŐ oldalán, 608 üres praxis van, beleértve a felnőtt, a gyermek és a vegyes háziorvosi körzeteket.

hirdetés

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szeptember 1-jei adatai szerint Magyarországon 608 háziorvosi praxis betöltetlen, ebből 28 Bács-Kiskunban van. Bácsszőlősre 2004 óta nem találnak orvost, de még Kecskeméten is van két üres körzet, írja a szabadeuropa.hu.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság Alapellátásfejlesztési Igazgatóságának honlapján megtalálható, hogy jelenleg hány háziorvosi praxis üres az országban. A KecsUp számításai szerint összesen 608 ilyen praxis van, beleértve a felnőtt, a gyermek és a vegyes háziorvosi körzeteket.Ezek mind tartósan betöltetlen praxisok, azaz minimum hat hónapja nem sikerült a helyi önkormányzatnak orvossal szerződést kötnie, így helyettesítéssel kénytelenek megoldani a rendelést. Emellett 136 praxishirdetés is fut az oldalon, azaz az említett számnál valószínűleg még jóval több doktor hiányzik.

Megyei szinten a legtöbb háziorvos Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hiányzik, összesen hetven. Ugyancsak magas ez a szám Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol 53 és 43 háziorvost keresnek, valamint Budapesten, ahol 46 betöltetlen praxis van. Bács-Kiskun a 28-cal a középmezőnyben helyezkedik el, a legjobban Győr-Moson-Sopron áll 13 üres praxissal, de Csongrád-Csanádban is csak 15 ilyen található.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

szabadeuropa

Ajánlott cikkek