További cikkek a Szakmapolitika rovatból

Nem csökken a várólisták hossza

A három leghosszabb várólistán – térd-és csípőprotézis cserére, valamint szürkehályog-műtétre összesen 23,6 ezer beteg várakozik.

hirdetés

Gyakorlatilag egy centit sem mozdult májushoz képest júniusra a műtétre várakozó betegek száma, mindkét hónapban 26 ezren álltak sorba két hónapon túl a műtők ajtajában - írja az exonomx.hu.

Összesen a kötelező vezetésű várólistákon közel 26 ezren várakoznak június elején. Ezt a listát nyolcféle műtéti beavatkozás miatt vezeti az egészségbiztosító. A három leghosszabb várólistán –  térd-és csípőprotézis cserére, valamint szürkehályog-műtétre összesen 23,6 ezer beteg várakozik 60 napon túl, ez derül ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján elérhető adatokból.

Egy hónappal ezelőtt Vitályos Eszter kormányszóvivő a kormányinfón azt mondta: májusban 26 ezren vártak 60 napnál tovább valamilyen műtétre, vagyis egy centit sem halad előrébb a várakozók száma egy hónap alatt. Egyik adat sem az összes várólistán lévő betegszámot mutatja, csupán azokat a betegeket összesíti most a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) a honlapján, akiknek két hónapnál többet kell várniuk az elektív (előre tervezett) beavatkozásra.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

exonomx

Ajánlott cikkek