További cikkek a Szakmapolitika rovatból

Önálló Gyermeksürgősségi Központ jön létre Debrecenben

A Gyermekgyógyászati Klinikán belül létrejön az önálló Gyermeksürgősségi Központ, a Reumatológiai Klinika neve a jövőben Reumatológiai és Immunológiai Klinika.

hirdetés

A Debreceni Egyetem legújabb egészségipari kutatás-fejlesztési tevékenységéről, az ágazati kabinetek bővítéséről, valamint bérfejlesztésről is szó volt a januári szenátusi ülésen. A testület határozata nyomán Fogászati Klinikává alakul a Fogászati Szolgálat, és létrejön az önálló Gyermeksürgősségi Központ – írta a hirek.unideb.hu beszámolója nyomán a haon.hu.

Az idén befejeződő, a Debreceni Egyetem életében meghatározó jelentőségű beruházás, a Pilot Kutatólaboratórium tervezett kutatási és fejlesztési tevékenységének bemutatásával kezdte az év első szenátusi ülésén beszámolóját Szilvássy Zoltán rektor. Az egyetemi vezető kifejtette, hogy a Pilot Kutatólaboratórium révén a Debreceni Egyetemen létrejön egy bakteriofág-előállító infrastruktúra, amely a Nemzeti Oltóanyaggyár mellett a második olyan egyetemi egészségipari komplexum lesz, amely a teljes hazai egészségügy javát szolgálja.

A Klinikai Központ Működési Rendjének változásaival kapcsolatban arról tájékoztatta a testületet, hogy a módosítás nyomán a Fogorvosi Szolgálat klinikai rangra emelésével létrejön a Fogászati Klinika, egy szervezeti egységbe kerülnek a két campus sterilizáló egységei, a Gyermekgyógyászati Klinikán belül létrejön az önálló Gyermeksürgősségi Központ, illetve a Reumatológiai Klinika a jövőben Reumatológiai és Immunológiai Klinika néven működik tovább. Jóváhagyták a gyógyszerfejlesztési kutatás-menedzsment mesterszak levelező munkarendben és angol nyelven történő indítását a Gyógyszerésztudományi Karon, valamint több szak képzési és kimeneti követelményeinek módosítását az Általános Orvostudományi Karon.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

haon.hu

Ajánlott cikkek