További cikkek a Szakmapolitika rovatból

Rengeteg kórházban szűnnek meg újabb ellátások

Visszavonásig szünetel az onkológiai járóbeteg szakellátás a Kapuvári kórházban, a rákbetegeknek a 60 kilométerre fekvő Győrbe kell menniük.

hirdetés

Február 21-én újabb, közel harminc kijelölő határozat jelent meg a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) honlapján. Ezekből van, amelyek visszavont határozatok, de többségük leálló, szünetelő ellátásokról szólnak.

A Kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház a pszichiátriai szakrendelésén a pszichiátriai gondozói ellátás tekintetében, heti 25 szakorvosi órából 12 közfinanszírozott szakorvosi óra szüneteltet, míg a pszichiátriai szakorvosi ellátásnál heti 13 órából 9 szakorvosi óra szüneteltet. Mindez szintén humánerőforrás hiánya miatt és visszavonásig érvényes. Ugyanitt nem tudják elvégezni a csecsemők csípőszűrési feladatának – UH diagnosztikai háttérrel történő – ellátását. Előreláthatóan egy évig, de lehet, hogy még tovább is, szünetel a gyermek tüdőgyógyászat járóbeteg-szakellátás a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházban. Az indoklás szerint itt sincsenek meg az ellátáshoz szükséges személyi feltételek.

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet ellátási területéhez tartozó települések lakosainak ellátására a sürgősségi betegellátó egységben szervezett szakellátás I. progresszivitási szinten nyújtott aktív fekvőbeteg-szakellátás vonatkozásában két másik intézményt, a Békés Vármegyei Központi Kórházat és a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központot jelölték ki. Az erről szóló határozat szintén visszavonásig, azaz határozatlan ideig érvényes. Visszavonásig szünetel az onkológiai járóbeteg szakellátás a Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben, személyi feltételek hiánya miatt. Az érintett rákos betegeknek a 60 kilométerre fekvő Győrbe kell menniük, személyi feltétel hiánya miatt.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

hvg

NNGYK

Ajánlott cikkek